Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dobrovolníci na jihu Čech připravují letní tábory

Večery po zaměstnání a volné víkendy tráví dobrovolníci tím, že na jihu Čech připravují zázemí pro letní tábory. Stavějí stany, uklízejí potřebné prostory a chystají se na příjezd dětí. Většina táborů se otevře o víkendu, proto je nyní poslední možnost na přípravu.

Platí to i pro Jihočeskou oblast České tábornické unie. Část z ní například pracuje na přípravě tábora v Purkarci na Českobudějovicku. Staví indiánské teepee i klasické stany s podsádkami. V táboře se sešli dobrovolníci v pátek večer po práci a pokračují v přípravě i o víkendu. „A celý tento týden se tady budeme střídat v hlídání. Sice nevíme, kdo by stany kradl, ale chceme mít jistotu, že tábor zůstane připravený do příjezdu dětí,“ řekl za Jihočeskou oblast České tábornické unie Pavel Bouda.

Zatímco v minulých letech se letní akce připravovaly podle zaběhnutého scénáře, letos byla situace trochu jiná. Kvůli koronavirové epidemii dlouho nebylo jasné, v jaké podobě se nakonec tábory uskuteční. Podmínky se postupně měnily a organizátoři musí respektovat mnoho nařízení. „Omezení nějaká budou. Je super, že nemusíme s dětmi nosit roušky. Ale musíme si uvědomit, že tábor je v podstatě kontaktní záležitost a ty děti se tam potkají při různých aktivitách. Každopádně se budeme snažit všechna nařízení dodržet,“ uvedl Bouda.

Jihočeská oblast České tábornické unie připravuje na prázdniny 19 táborů pro více než sedm set dětí. O dozor se starají desítky dobrovolníků. „Máme vysokoškolské studenty, ale většina lidí je normálně zaměstnaná a bere si na tábor dovolenou,“ uvedl Bouda.

Jihočeský kraj patří mezi regiony, kde bývá nejvíce dětských táborů. Loni se jich v regionu konalo 285 a absolvovalo je přibližně 37 800 dětí. Bylo to nejvíce ze všech regionů v republice. Jde o akce minimálně pro 30 dětí na dobu ne kratší než pět dní.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Letní tábory, Jihočeský kraj, přípravy, dětský tábor, Česko, stan, Česká tábornická unie, okres České Budějovice, Purkarec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci na jihu Čech připravují letní tábory  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.