Hlavní obsah

Vyzkoušejte s námi barre cviky, při kterých posílíte a zároveň protáhnete všechny svaly

Novinky, das

Letní čas doslova vybízí ke cvičení venku na čerstvém vzduchu. Připravili jsme si proto pro vás s Lucií Dědičovou z Namastery Barre několik cviků z techniky barre, jež vychází z baletu a díky kterým posílíte a zároveň protáhnete svaly celého těla.

Barre cviky na protažení a aktivizaci všech svalůVideo: Novinky

 
Článek

Klíč k silnému, pružnému a zdravému tělu je pestrost, střídání svalových vlastností a zaměření se na to, aby v sobě každá cvičební kombinace obsahovala sílu, protažení a uvolnění.

Technika Barre toto všechno přináší, navíc i podle lektorky Lucie Dědičové pohladí duši a může být využita i jako forma rehabilitace. I proto je tato technika vhodná i pro lidi se zdravotním omezením.

Ve fitness centrech se tyto cviky cvičí u baletní tyče, nicméně tu lze velmi snadno nahradit dvěma židlemi, které vám taktéž velmi dobře pomohou se stabilitou a správným provedením cviků.

V úvodním videu naleznete základní cviky, které jsou vhodné i jako rozcvičení před každým cvičením. Rozcvička je důležitá také u běhání.

V druhém videu naleznete speciální cviky na posílení a protažení předních a zadních stehenních svalů.

Barre cviky na posílení a protažení předních a zadních stehenních svalůVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Související články

Pět jednoduchých cviků pro posílení rukou

Bicepsy, tricepsy a ramena jsou jednou z nejčastějších partií na posilování. Pět cviků si pro Novinky připravil fitness trenér Štěpán Ruszkowski z pražského...

Výběr článků

Načítám