Už v sobotu se chystá běh do vrchu z Prachatic na Libín

Už v sobotu se chystá běh do vrchu z Prachatic na Libín

Do kalendáře sportovních akcí na Prachaticku se tuto sobotu 4. července po delší pauze vrátí běh do vrchu z Prachatic na Libín. Krátký, ale opravdu intenzivní, závod, který se do Prachatic vrací pod názvem XTERRA Běh do vrchu, lehce změnil trasu, ale monumentální cíl v podobě Libínské rozhledny zůstává.

Novinkou je místo startu závodu. Původní areál Tatranu vystřídá překrásná lokalita Areálu Lesních her na Lázních svaté Markéty nad Prachaticemi. „Je zde dostatek prostoru pro parkování, překrásné hřiště pro děti, a navíc trasa závodu se vyhne asfaltu a povede téměř celá lesem.“ Vysvětluje změnu hlavní pořadatel Michal Piloušek. Po krátkém rovinatém úvodu okolo prachatických lázní se ostře změní profil, a tak zvanou Americkou zatáčkou začne strmé stoupání až do cíle. Většina trasy vede po červené turistické značce, která vede po překrásné pěšince s výhledy do okolní přírody. Na 4,8 kilometrech čeká na závodníky 450 výškových metrů. Cíl závodu bude u horské chaty na Libíně, která bohužel není v současné době v provozu. „Chceme závodníkům i přesto nabídnout v cíli příjemné občerstvení, proto my sami připravíme stánek s mnoha masitými i bezmasými pokrmy, pivem i dalšími nápoji. Odpoledne bude možné i opéct špekáčky na ohni.“ Dodává Michal Piloušek. Pořadatelé zvou na start nejen výkonnostní sportovce, ale také amatéry nebo turisty. Kdokoli dorazí na vrchol Libína, byť jinou cestou, je zván na přátelské odpolední posezení.

Samotný závod je vypsán pro kategorie od 10 let věku po kategorii 60+, všichni závodníci se mohou hlásit on-line nebo také na místě. Startovné vyjde na 100 korun předem, o 50 korun více zaplatí závodníci na místě. Prezentace bude probíhat od 8 do 10 hodin v areálu lesních her v Prachaticích. Start je plánovaný na 10:30, v cíli budou první borci před jedenáctou hodinou. Vyhlášení výsledků proběhne ve 12 hodin u Libínské rozhledny.

Přihlášky běží zde.