8 faktů, které jste nevěděli o filmu Ďábel nosí Pradu

Pokud vás právě napadlo, že jste film Ďábel, co nosí Pradu dlouho neviděli, pak je čas vzdát hold oslavenkyni a představitelce hlavní role – Meryl Streep,  která dneska slaví své narozeniny, a pustit si ho co nejdřív. Této oscarové herečce by její věk tipnul málokdo, navíc v roli, která byla pro ni jako stvořená! Kdo by nemiloval její výraz s pozvednutým obočím nebo vždy trefné poznámky, jako byla například ta o historii modré barvy?

Připravili jsme pro vás zajímavosti, které jste o filmu pravděpodobně netušili.

 

  • Meryl Streep původně odmítla roli Mirandy Priestly kvůli nízkému honoráři. Když tvůrci částku zdvojnásobili, Meryl souhlasila.

 

  • Kostýmy z filmu celkově stály 1 milion dolarů a byly navrženy Patricií Fields.

 

  • Společnost Fox začala pracovat na filmové adaptaci knihy ještě před tím, než byla vůbec dokončena.

 

  • Podle tvůrců bylo nejobtížnější sehnat správná dvojčata do role Mirandiných dětí. Konkurzem jich prošlo přes stovku.

 

  • Představitelce hlavní role Anne Hathaway pomohlo účinkování ve filmu posunout směr její kariéry. Předtím totiž hrála spíše v dětských filmech jako je například Deník princezny.

 

  • Jedna z nejzábavnějších scén podle režiséra je ta, kdy Miranda přehazuje své kabáty přes stůl své asistentky. „Bylo to velmi náročné a jelo se to několikrát, protože ruka Meryl Streep musela být v perfektním úhlu se stolem,“ přiznává herečka Emily Blunt.

 

  • Zatímco Anne Hathaway a Simon Baker odletěli kvůli filmu do Paříže, aby tam natočili scény z Francie, záběry s Meryl Streep se vytvářely v New Yorku. Opět byl důvodem hereččin honorář.

 

  • Dcera Meryl Streep byla nakonec z filmu vystřižena. Původně měla Mamie Gummer hrát baristku ve Starbucks.
ELLE
ELLE

ELLE PŘÍMO VE VAŠÍ SCHRÁNCE S POŠTOVNÝM ZDARMA

Nechcete přijít o nové číslo? Nechte si ho poslat domů. Výtisk vám doručíme až ke dveřím po celé České republice za stejnou cenu jako v obchodě, aniž byste museli platit poštovné. (Akce platí pouze pro ČR.)