Plzeň půjde do další sezóny již bez svého kapitána. Hubník se totiž vrátí do Olomouce

Fotbalová Viktoria Plzeň se bude muset v následující sezóně 2020/21 obejít bez svého kapitána, obránce Romana Hubníka. Tento šestatřicetiletý veterán se totiž po konci aktuální sezóny 2019/20 vrátí do Olomouce, tedy do klubu, kde začínal svou kariéru ve velkém fotbale. S hanáckým celkem nyní nově podepdal dvouletý kontrakt.

Naposledy v olomoucké Sigme viděli Romana Hubníka před pěti lety, kdy tam zkušený bek hostoval. To také byla jediná přestávka jinak sedmiletého působení, které má za sebou Hubník v Plzni. Během těchto sedmi let stačil se západočeským klubem získat hned tři mistrovské tituly a se svými dlouholetými zkušenostmi patřil mezi největší opory Viktoriánů. V právě končící sezóně se ale moc na hrací plochu nedostával, konkrétně nastoupil pouze do čtyř zápasů.

"Ve Viktorce jsem prožil nezapomenutelné roky. Vždy jsem hrdě nosil dres i kapitánskou pásku a klukům budu i nadále držet palce, budu se sem rád vracet. Nyní jsme se domluvili, že je ideální čas na návrat domů, kde budu ještě nějakou chvíli pokračovat v kariéře a budu to mít i blíže ke své rodině," uvedl ke svému kroku sám Hubník.

S ním se ve svém vyjádření rozloučil i plzeňský generální manažer Adolf Šádek. "Roman je bezesporu jedna z ústředních a nejvýraznějších postav našeho klubu posledních let. S kapitánskou páskou šéfoval dění na hřišti i v kabině. Máme spolu nadstandardní a férový vztah. Chtěl bych mu za celý klub poděkovat, co vše pro Viktorii odvedl, jakým způsobem klub reprezentoval a pomáhal jej budovat. Právem zde bude mít navždy dveře otevřené," řekl na adresu Romana Hubníka uznale.

Hubník se vrací v podstatě domů, neboť je olomouckým odchovancem. V tamním A-týmu se poprvé objevil už v roce 2002, o pět let později pak odtamtud odešel do FK Moskva. "Sigma byla vždy rodištěm talentovaných hráčů. Věřím, že i já můžu pomoct mladým hráčům fotbalově růst, a také věřím, že se v příští sezóně usadíme v klidném středu tabulky a třeba se zkusíme poprat o evropské poháry," věří Hubník.

FK Moskva nebyla jedinou zahraniční štací tohoto obránce, který v české soutěži nastupoval i za pražskou Spartu. V zahraničí si vyzkoušel i angažmá v Herthě Berlín. Že patří Roman Hubník skutečně mezi nejzkušenější fotbalisty v tuzemské soutěži, tak o tom svědčí statistika hovořící o 262 zápasech, do kterých nastoupil a během kterých zaznamenal 12 branek a 5 asistencí.

Související

Ilustrační fotografie.

LFA si schválila změnu stanov. Skončí funkce předsedy, o chod asociace se budou starat kluby

Od příští sezóny bude zřizovatel tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže Ligová fotbalová asociace (LFA) bez předsedy, a to na základě změny stanov, které si sama asociace tento týden ve čtvrtek odsouhlasila. Ve vedení LFA se tak nově objeví zástupci prvních čtyř klubů první ligy a k nim se pak ještě navíc přidá zástupce nejlepšího nepostupujícího celku z druhé ligy, přičemž každý z těchto celků bude mít právo vždy na jednoho člena. Obě profesionální soutěže pak bude mít pod sebou nově na starosti výkonný ředitel LFA, jehož funkce se tím tak výrazně posílí.
Fotbal, ilustrační fotografie

U fotbalistů Karviné zůstanou trenéři Bielan a Grussmann. Budou pod kuratelou Lubomíra Vlka

Po nedávném konci Juraje Jarábka ve funkci hlavního trenéra Karviné figurující aktuálně na předposledním místě ligové tabulky převzala trenérské kormidlo dvojice Marek Bielan a Radim Grussmann. Budou pokračovat nakonec i nadále, přinejmenším do konce této sezóny, a to s tím, že ochrannou ruku bude nad nimi držet držitel potřebné trenérské licence Lubomír Vlk.

Více souvisejících

Fotbalová 1. liga ČR FC Viktoria Plzeň SK Sigma Olomouc Roman Hubník (fotbalista) Fotbal

Aktuálně se děje

před 27 minutami

Žhavá láva, ilustrační fotografie.

Sopka v Indonésii se probudila. Úřady varují před hrozbou tsunami

V Indonésii se během probíhajícího týdne probudila sopka Ruang. Úřady ve čtvrtek varovaly před hrozbou vln tsunami, kvůli sopečným erupcím nařídily evakuaci více než 11 tisíc lidí a uzavřely i mezinárodní letiště Kota Kinabalu, informovala zahraniční média. 

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Andrej Babiš

Babiš kvůli migračnímu paktu zaútočil na Fialu s Rakušanem

Expremiér Andrej Babiš (ANO) označil unijní migrační pakt na čtvrteční mimořádné schůzi za největší zradu v novodobých českých dějinách, ze které obvinil premiéra Petra Fialu (ODS) a ministra vnitra Víta Rakušana (STAN). Dohoda podle Babiše obsahuje skryté uprchlické kvóty a zavazuje země k přijímání migrantů z afrických či blízkovýchodních zemí. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Americký dolar (USD), ilustrační fotografie

Proč euro zlevňuje a americký dolar zdražuje?

„V posledním roce česká koruna výrazně oslabuje vůči oběma světovým měnám, ovšem v posledním měsíci se tento vývoj začal značně lišit,“ říká analytik BHS Timur Barotov. Takže co se vlastně děje na finančních trzích?

před 3 hodinami

před 3 hodinami

V případě, že Putin vyhraje na Ukrajině, dostane se do bezprostřední blízkosti východní hranice NATO. Což Západ považuje za vojenskou hrozbu.

Hrozivý scénář pro Evropu. Analytici ISW varují, Rusové vítězstvím na Ukrajině obsadí pohraničí NATO

Lidé, kteří nerozumí, proč je nutné, aby Ukrajina v boji s ruským agresorem zvítězila, si musí uvědomit, co se stane, pokud se Rusku podaří prolomit všechny linie v napadené zemi? Pokud by tedy Rusko dosáhlo v tomto střetu vítězství, Evropu by mohla čekat temná perspektiva. Potenciálně by to mohlo otevřít dveře pro další konflikty ve všech zemích na východní hranici NATO, včetně Slovenské republiky. Ukrajině vážně chybí zbraně a munice, a proto je nezbytná podpora ze strany Spojených států. Nicméně dodávky pomoci z Washingtonu nyní čelí vážným problémům.

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Aktualizováno před 4 hodinami

Francouzský prezident Emmanuel Macron a srbský prezident Aleksandar Vučič během společné tiskové konference před pracovní večeří v prezidentském Elysejském paláci v Paříži (Francie, 8. dubna 2024).

Rusové ztrácí nejdůležitějšího evropského spojence. Srbsko se přiklání k Západu

Srbsko, jakožto kandidátská země pro vstup do EU je jednou z předních zemí na Balkánském poloostrově, která disponuje jednou z nejsilnějších armád v regionu. Jeho podpora je v kontextu evropských geopolitických snah více než důležitá. Historicky bylo Srbsko blíže k politice Kremlu, což se ale podle současných událostí mění. Srbové se stále více orientují na západní hodnoty a spojenectví.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Britská královská rodina, ilustrační fotografie.

Princezna Kate zůstane doma sama. William učinil zásadní rozhodnutí

Poprvé od chvíle, kdy princezna Kate v březnu odhalila diagnózu, se princ William vrátí k povinnostem člena britské královské rodiny. Informují o tom zahraniční média. Kate přitom není jediným zástupcem monarchie, který omezil veřejná vystoupení ze zdravotních důvodů. S rakovinou se potýká také král Karel III. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Počasí: Mrazivá má být i následující noc, avizují meteorologové

Zimní počasí je zpět i se svými nejvýraznějšími projevy, na horách má například napadnout až 30 centimetrů sněhu. Už v noci na čtvrtek počítali meteorologové s nočním mrazem. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) přitom avizuje, že následující noc nebude jiná. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy