Pandora následuje principy udržitelnosti

Pandora následuje principy udržitelnosti

30. června 2020, Pandora, šperky, udržitelnost, životní prostředí

Sponzorované odkazy

Pandora je jedna z nejprodávanějších šperkařských značek. Již dlouhá léta nás obohacuje svými náramky, přívěsky, prsteny, prostě šperky. A je to také společnost, která klade důraz na udržitelnost, šperky vyrábí s respektem k životnímu prostředí a lidem. Díky zodpovědnosti k obchodním postupům a přísným etickým normám bude zanedlouho slavit 40 let.

I šperky lze vyrábět s respektem k okolí

Pandora jako největší značka šperků se snaží snižovat rizika dopadu na životní prostředí a současně chce být příkladem pro širší odvětví. V roce 2020 bude odebírat 100% obnovitelnou elektřinu ve svých dvou ekologických závodech v Thajsku. Do roku 2025 pak bude uhlíkově neutrální ve všech provozovnách, včetně distribučních center a kancelářích. V roce 2021 pak zveřejní plán na snížení emisí skleníkových plynů v celém svém řetězci v souladu s Pařížskou dohodou.

Šperky předávané z generace na generaci

Možná i u Vás se nějaký šperk od Pandory předává v rodině už léta nebo máte svůj oblíbený, kterého se prostě jen tak “nezbavíte”? Tak přesně proto byly, jsou a budou šperky Pandora trvalé. Vyrábí se především z krásných materiálů jako je zlato a stříbro a díky tomu je možno je nekonečně recyklovat bez ztráty kvality. V loňském roce bylo 71% stříbra a zlata ve špercích z recyklovaných zdrojů. Hlavním důvodem je to, že recyklované kovy mají nižší dopad na životní prostředí než kovy vytěžené.

Přání je otcem myšlenky

Jedním z hlavních přání Pandory je pomáhat vyvíjet zodpovědnější způsob výroby cenově dostupného luxusu, jako jsou jejich šperky, a zabránit, aby tyto drahé kovy skončily na skládce. Více než 99,9% použitých kamenů jsou umělé vyrobené. Mají totiž menší uhlíkovou stopu než vytěžené.

Lidská práva s UNICEF

Společnost Pandora klade ve svém řetězci důraz na lidská práva a spojila tak síly s organizací UNICEF v oblasti vzdělávání a posilování postavení dětí a mládeže se zaměřením na dívky. Především prodejem šperků získává Pandora finance na podporu programů UNICEF. Pro svoje zaměstnance ve výrobě zajišťuje bezpečné a zdravé pracovní podmínky.

Zdroj foto: Pandora

Autorem článku je Mischa Pavlačková. Článek najdete v kategorii módní značky a návrháři, ostatní, ostatní a šperky a hodinky.

Staň se našim fanouškem na Facebooku - facebook.com/MilujemeModu