Kalamáry se solí a pepřem
- 500 g baby kalamárů
- 1 ks jarní cibulky
- 1 limeta
- sweet chilli majonéza
- chilli sůl
- 80 g pšeničné mouky
- 40 g kukuřičné mouky
- 40 g rýžové mouky
- ½ lžičky drceného černého pepře
- ¼ lžičky drceného zeleného pepře
Postup: Nejprve si připravíme mix na obalování kalamárů. V misce smícháme všechny mouky s drceným pepřem. Dále si připravíme sweet chilli majonézu a chilli sůl. Kalamáry si skrojíme na cca tři centimetry velké proužky a dobře opláchneme a osušíme. Na jemná kolečka si nasekáme jarní cibulku a limety rozčtvrtíme.
Rozpálíme si vyšší vrstvu oleje, kalamáry si obalíme v mixu mouky s pepřem a smažíme dozlatova a křupava cca 2 minuty a poté osušíme na papírovém ubrousku. Servírujeme na talíř, posypeme chilli solí, zakápneme sweet chilli majonézou a posypeme nasekanou jarní cibulkou a servírujeme s čtvrtinou limety.