Začněme samotným koncem duelu. Je zvykem, že se na hřiště vyhrnou příznivci vítězného celku. To tentokrát nebude umožněno.

Tisíc vstupenek pro každý klub

„Ano, vycházíme z toho, že fanoušci na trávníku nebudou,“ potvrdil mluvčí Liberce Tomáš Čarnogurský.

Na to navazuje samotné předání trofeje pro vítěze Mol Cupu a dalších ocenění. Distribuovat je budou pouze osoby, které projdou testem na koronavirus a výsledek budou mít negativní.

Petr Čech
Čech mezi nejlepšími v tomto století. V čem předčil Ibrahimovice či Rooneyho?

„Trofej předáme v rukavicích a medaile budou na stole. A podobně, jako to dělají kolegové v okolních zemích, medaile si hráči rozdají mezi sebou. Bude to taková samoobsluha,“ doplnil Martin Malík, šéf fotbalové asociace.

 Další omezení se týká (bohužel) počtu lidí na tribunách. Pozitivní je aspoň to, že oba kluby dostaly pro své potřeby tisíc vstupenek. Tudíž atmosféra nebude jednostranná či nijaká.

Jeden tým, jedna tribuna

„Děkujeme ministerstvu zdravotnictví, že nám udělilo výjimku,“ pronesl Malík.

Na tribunách musí být fanoušci v oddělených sektorech, navíc s povinnými rozestupy. „Platí, že Západní tribunu mají vyhrazenou fanoušci Sparty a Východní tribunu příznivci Slovanu. Severní a Hlavní tribuna slouží pro sponzory a partnery,“ ozřejmil Čarnogurský.

Brankář Matěj Kovář v dresu Manchesteru United.
Chytat mezi dospělými a být jedničkou United, plánuje naděje Manchesteru Kovář

To jsou stinné stránky finále. Ty světlé ukázaly zápasy mezi Spartou a Slovanem během sezony. Řádil v nich liberecký Tomáš Malinský, i díky němu vyhrál Slovan dvakrát ze tří pokusů.

Jak to dopadne ve středu?

Napadený sudí? FAČR dá pozor
Pamatujete? Loni skončilo finále v Olomouci dost ošklivě. Chuligáni z Ostravy po zápase napadli pěstmi videorozhodčího. Dávali mu za vinu porážku se Slavií 0:2. Může se něco podobného opakovat letos? „Fanoušci budou odděleni, udělali jsme nějaká bezpečnostní opatření. Doufejme, že se takový incident nebude opakovat,“ prohlásil Michal Jurman, tiskový mluvčí FAČR.