Hamiltony a Rychtářov dostaly nové turistické infopanely

TISKOVÁ ZPRÁVA
Hamiltony a Rychtářov dostaly nové turistické infopanely
 

 
 

Vyškov, 30. června 2020 – Do dvou vyškovských místních částí, Rychtářova a Hamilton, zamířily v letošní turistické sezoně nové infopanely. Jejich pořízení proběhlo na žádost osadních výborů, účelem je lepší informovanost turistů. Vždyť zajímavé historické objekty a půvabná zákoutí pro pěší i cyklistickou turistiku zájemci nenachází jen v samotném Vyškově, ale právě také v jeho místních částech.

Dvojice nových infopanelů z dílny Studia Nasvahu má dřevěnou konstrukci s pultovou stříškou. V Rychtářově turisté panel najdou vedle zastávky autobusu Rychtářov, točna, v Hamiltonech potom v prostoru křižovatky na cyklotrase Dědice-Hamiltony u odbočky k hřišti TJ Sokol Hamiltony.

Samotná informační tabule má rozměry 100 x 80 cm. Skládá se z turistické mapy v měřítku 1:35 000 a textu. Rozdělený je na dvě části, první zahrnuje stručný popis všech šesti místních částí včetně historie a zajímavostí, další část přináší návštěvníkům tipy na turistické a cyklistické stezky, které právě místními částmi procházejí. Konkrétně se jedná o trasy Srdcem jižní Moravy, Biskupským Melickem a Kolem Opatovické přehrady. Ty jsou v mapě také barevně zaznačené.

Celková cena za pořízení dvojice infopanelů včetně dat a licence k mapě je zhruba 50 tisíc korun. Kromě Rychtářova a Hamilton plánuje město Vyškov do budoucna jejich pořízení také do dalších místních částí.


Tabule v Rychtářově.

 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 30.6.2020 / 30.6.2020

Počet návštěv: 1028
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém