Virus: Chodíte dál do hospod, mezi lidi! Ostravskému hejtmanovi ujely nervy

30.06.2020 12:04

Moravskoslezský hejtman za hnutí ANO Ivo Vondrák se zlobí. Na své politické protivníky, na český stát, ale i na své spoluobčany, kteří se prý mnohdy chovají víc nezodpovědně a bezohledně šíří koronavirus po restauracích a hospodách.

Virus: Chodíte dál do hospod, mezi lidi! Ostravskému hejtmanovi ujely nervy
Foto: archiv politika
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

V České republice za víkend přibylo víc než 500 pozitivních testů na koronavirus. V pondělí bylo nalezeno 202 nových případů. Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch své spoluobčany uklidňuje, že není důvod k panice, protože na většině území Česka panuje klidná situace, jen v Moravskoslezském kraji se nachází ohnisko nemoci.

Anketa

Chtěli byste, aby se EU změnila ve federaci států?

5%
95%
hlasovalo: 13276 lidí

Hejtman Moravskoslezského kraje za hnutí ANO Ivo Vondrák se pořádně zlobí. Na politické protivníky.

„Nechci a nebudu reagovat na hejtry s fejkovými prázdnými účty typu Oto Brus, kteří jsou pravděpodobně placeni opozičními stranami, holt předvolební kampaň už se rozjela a bohužel politická kultura klesla na úroveň tohoto typu boje,“ napsal rozhněvaný Vondrák.

Nešetřil však ani český stát a některé své spoluobčany, kteří se chovají hrubě nezodpovědně.

„Ohledně situace v našem regionu ale samozřejmě diskutovat budu, protože mám sám obrovské výhrady k aktuální situaci a především jejímu řešení. Dokud trval nouzový stav, bylo vše pod kontrolou, krizový štáb fungoval velmi efektivně a v mnoha ohledech jsme byli nejlepší v republice. Po skončení nouzového stavu jsme jako vedení kraje ztratili pravomoc řízení, nemáme přístup ani k přesným číslům a dokázali jsme prosadit plošné testování na všech dolech, i když jsme o to usilovali už dříve, až teď. Snažíme se ale bojovat, mnohdy bohužel s lidmi, kteří by měli stát na naší straně a kteří o opatřeních a řešení situace z epidemiologického hlediska momentálně rozhodují. Tím se nevyhýbám odpovědnosti, ale taková je aktuální situace. A ohledně vyjádření o šíření kvůli nezodpovědnosti bych rád řekl to, že pokud je nařízeno plošné testování na dvou provozech v OKD a třetina horníků se vůbec nedostaví, přestože 25 procent jejich kolegů je pozitivních, a dál chodí do hospod a jinde mezi lidi... Omlouvám se, jestli jsem se někoho dotkl, ale jak byste to nazvali vy?“ otázal se bez obalu.

V diskusi pod svým příspěvkem se nejčastěji dočkal zastání. Lidé mu děkovali za to, jak o kraj pečuje i v této nelehké situaci a nezodpovědné sousedy také nešetřili.

Ivo Vondrák se zlobí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…