Máme pro strach uděláno, hodnotí Samková přípravu. Otužovala se v Dolomitech a znovu zkusila sníh

Olympijská vítězka Eva Samková má za sebou netradiční letní soustředění. S českým snowboardcrossovým týmem vyrazila na přípravu do severní Itálie - tedy do oblasti, kterou silně zasáhla epidemie koronaviru. A ve vysoké nadmořské výšce se po delší době opět svezla na sněhu.

Stelvio Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Eva Samková

Eva Samková | Foto: Eva Samková | Zdroj: Facebook - Eva Samková

Netradiční soustředění s rouškami v lanovkách má za sebou snowboardcrossařka Eva Samková. Olympijská vítězka a mistryně světa se vrátila ze severní Itálie a Radiožurnálu popsala, jak proběhlo vysokohorské soustředění.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak se Eva Samková připravovala na sezonu v Itálii

„V tuhle dobu jsem v Itálii na Stelviu nikdy nebyla. Je dobrý, že tam člověk rozsekne tu dlouhou letní pauzu. Máme pro strach uděláno a už když jsme se vraceli v březnu, tak jsme byli s Italama na severu,“ popisuje situaci v nejhůře zasažené oblasti koronavirem Samková.

„V lanovkách je povinná rouška, povinné rozestupy ve frontách. Lidi to sice nejdříve nedodržovali, ale pak když vlekaři pohrozili, že zavřou ledovec, tak začali. Kromě roušek musíte mít i rukavice,“ přidává aktuální postřehy z oblasti na italsko-švýcarské hranici trenér české snowboardkrosové reprezentace Marek Jelínek.

Toho překvapilo, že viděl v údolí lidi v rouškách třeba i na zahradě a podobnou zkušenost má s přísnými koronavirovými opatřeními i Eva Samková

„Dole v Bormiu jsou zavřené všechny hotely, jen tady nahoře, protože je to 2700 metrů nad mořem, mají dovoleno být otevřené.“

Díky věku lehčí studium

Po návratu z Alp vyrazila olympijská vítězka trochu překvapivě na atletický stadion, ale důvod byl jasný. V rámci studia Fakulty tělesné výchovy a sportu jí čeká sedmiboj a v Itálii na běžecký trénink nebyl čas a hlavně ani prostor.

„Doufám, že to zvládnu. Trenér říkal, že můžu trénovat na Stelviu, ale já se smála, že nemůžu trénovat v takové nadmořské výšce a navíc na asfaltu. Na tý fakultě jsem už tak dlouho, že už jsem ve druhé věkové kategorii od dubna,“ popisuje Eva Samková, která se jen usmála návrhu trenéra Jelínka, že by mohla část atletické přípravy zvládnout u ledovce v severní Itálii.

Díky svému věku už má ale sedmadvacetiletá snowboardkrosařka lehčí limit pro zvládnutí  sedmiboje než mladší studentky.

Eva Samková se na severu Itálie poctivě otužovala:

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme