Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka a bývalá první dáma Dagmar Havlová (71) přijala nabídku od zpěvačky a herečky Dáši Zázvůrkové zahrát si v jejím klipu k písni Co řekne žena ženě. Nebyla jedinou, na place v prostorách krásné pražské vily se sešlo téměř 30 žen. Píseň pojednává o ženském přátelství.

„Uvědomila jsem si, že jsem autorka, která ráda písničky někomu věnuje. Tentokrát jsem chtěla, aby adresátky byly ženy. Ženy, bez kterých bych nebyla tam, kde jsem,“ uvedla Zázvůrková, které v klipu vedle Havlové účinkuje mnoho kolegyň a přítelkyň: Jitka Molavcová, Vanda Hybnerová, Chantal Poullain, Kaira Hrachovcová, Hanka Holišová, Leona Machálková, Mirjam Landa a další.

„V klipu se objeví i ženy, bez kterých bych tu vůbec nebyla - těmi jsou moje maminka a moje babička Růženka, která je v jednom záběru alespoň na fotografii. Letos v červnu je to totiž přesně rok, co mi odešla,” svěřila Dáša.

Část klipu se natáčela v dubnu během přísných koronavirových opatření - v té době vznikly záběry samotné zpěvačky v centru Prahy. Další část vznikla v červnu u zpěvaččiny kamarádky.

Jelikož se všechny Dášiny přítelkyně nemohly sejít v jeden den, režisér Ondřej Urbanec vymyslel, že některým (např. Dagmar Havlové, Leoně Machálkové, Jitce Molavcové nebo Vandě Hybnerové) zpěvačka telefonuje a zve je na čaj o páté. Některé mohou, jiné to nestíhají.

„Natáčení se zúčastnilo celkem 30 dam, které jsou mému srdci blízké a mnoho dalších se mi tam bohužel nevešlo...ale ony ví, které to jsou, a jsem ráda, že je mám alespoň v mysli, když ne na obrazu,“ dodala Zázvůrková.

Reklama

Další články

Načítám