[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu
Zajímavosti CS:GO Článek [CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

Michael Douša

Michael Douša

30. 6. 2020 15:17

Ani CS:GO scéně se nevyhnula obvinění známých osobností ze sexuálního zneužití

Reklama

Harvey Weinstein, Kevin Spacey a mnoho dalších světoznámých osobností padlo za oběť hnutí #MeToo - hnutí, které dalo ženám možnost poukázat na sexuální zneužívání a sexistické chování ve všech vrstvách popkultury. Nyní to však vypadá, že se roztrhl pytel i s obviněními proti osobnostem z vrcholové esport scény. Mezi prvními jsou komentátoři Henry "HenryG" Greer a Mohan "launders" Govindasamy.

Sex pod vlivem drog? HenryG to odmítá

Bývalá přítelkyně komentátora HenryG, streamerka a cosplayerka Kelly Jean, obvinila Henryho z incidentu z loňského Silvestra, který podle ní nebyl oboustranně žádaný a jedná se tak o znásilnění. Stejně tak ho obvinila z emočního týrání v průběhu jejich vztahu. Greer tato obvinění rezolutně odmítá a incident si "vybavuje jinak."

[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

Ve zmíněném incidentu šlo o příhodu, kdy Jean byla pod příliš silným vlivem návykových látek na to, aby dle jejích slov "mohla svolit k pohlavnímu styku", i přesto k němu však došlo. Greer incident popisuje opačně - přestože Jean byla pod vlivem drog, byla to právě ona, která iniciovala možnost intimní chvíle a poté, co se jí v průběhu udělalo nevolno, okamžitě s jakýmikoliv snahami přestal a chtěl se postarat, aby se jí udělalo lépe. Obě strany publikovaly svá vyjádření na Twitteru a obě použily screenshoty ze společných konverzací ve svůj prospěch.

My ex Henry "HenryG" Greer, was verbally, emotionally & mentally abusive and had sex with me when I did not and could not consent: tl.gd/n_1sr9i71

— Kelly Jean (@kellyjeaaann) 21. června 2020
Můj ex Henry "HenryG" Greer mě verbálně, emočně a mentálně týral a měl se mnou sex, ačkoliv jsem nesvolila a ani nemohla.

 Greer například sdílel screenshot konverzace, kde Jean doslova píše "Chtěla jsem jen trochu porozumění toho, jak jsem se cítila na Silvestru. Že OBA VÍME, že to nebylo znásilnění. A taky nemám pocit, že to byl vyloženě útok (v sexuálním slova smyslu - pozn. red.), ale že víš, že jsi mi ublížil, nechtěně, kvůli sobeckým impulsům."

[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

Jean zase argumentuje screenshotem z dne po Novém roce, kde se Greer omlouvá za své chování, což Jean považuje za uznání viny a nyní údajně svou vinu popírá.

[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

Kde je pravda, se nám ukáže jen těžko. Zatím není jasné, jestli z těchto obvinění pro HenryG vzejde nějaká kariérní změna, či zda zůstanou na straně zaměstnavatelů nepovšimnuta. Chcete-li si udělat kompletní obrázek o situaci, zde můžete najít vyjádření Kelly Jean, zatímco zde je odpověď Henryho Greera.

"Byla mladá a měla problémy se svým psychickým zdravím - vážné výhrůžky byly na denním pořádku," říká Launders

Mohan "launders" Govindasamy zase odpovídal na vyjádření své expřítelkyně Melanie "Passionite", která tvrdí, že s ní souložil bez jejího svolení v době jejich vztahu v roce 2017. Tehdy 18letá streamerka byla údajně znásilněna i přesto, že explicitně odmítla jakýkoliv intimní kontakt.

[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

Jednoho dne jsem se opravdu necítila na sex (nebylo mi dobře). Noc předem jsme se na tom domluvili a znovu tentýž den. Seděli jsme na jeho černé pohovce, když mě začal osahávat. Řekla jsem mu do očí, že jsem sex nechtěla. Jeho odpověď byla "To mě nezajímá, já ho chci hned." Jeho pohled byl děsivý.

 Podle Govindasamyho se ale nic takového nestalo a toto obvinění je jen dalším krůčkem v jejím vzoru chování, kdy mu vyhrožovala falešnými obviněními nebo tím, že si ublíží, aby "mu zabránila zavolat policii."

[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

Když vyhrožovala sebevraždou, řekl jsem jí, že zavolám policii, pokud nevyhledá profesionální pomoc. Právě tehdy mě obvinila ze znásilnění. Od té doby to nezmínila ani jednou.

I on podkládá svá tvrzení screenshoty z osobních konverzací, kde ukazuje, že výhrůžky sebevraždou nebyly vzácné a často přicházely velmi nečekaně. Stejně tak ale uznává svou chybu - neposoudil dostatečně situaci, když se do vztahu pouštěl a sám měl odhadnout, že na tom nebyla psychicky dost dobře na to, aby dokázala ustát ještě stres ze vztahu. "Nikdy jsem neměl předpokládat, že zvládnu pomoct někomu s jeho osobními problémy bez další [odborné] pomoci," dodává.

[CS:GO] MeToo dorazilo i do esportu

Laundersovo vyjádření můžete najít zde, zatímco obvinění jeho expřítelkyně je dostupné na twitlongeru zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Reklama
Reklama