Zde může být vaše reklama.

Olomouc až v říjnu Pražské závody populárního seriálu byly zrušeny

Pražské závody populárního seriálu byly zrušeny

foto: Petr Pelíšek

30. 06. 2020 - 20:00

Další úpravu letošního kalendáře závodů museli udělat pořadatelé oblíbeného běžeckého seriálu RunCzech. Na webu o tom v otevřeném dopisu informoval Carlo Capalbo, předseda organizačního výboru RunCzech. Nově upraven byl další program seriálu.

„Rok 2020 si budeme zajisté pamatovat všichni. A tento dopis je pro mě ten nejtěžší, který jsem napsal za posledních 25 let. Dlouhé měsíce jsme pracovali s plným nasazením a vášní, abychom připravili jarní závody v Česku. Všichni běžci po náročné přípravě vyhlíželi startovní čáru. Zpráva pár týdnů před startem, že nemůžeme uspořádat Sportisimo 1/2Maraton Praha, byla pro nás velkým šokem. Později jsme nemohli uvěřit, že se to dotkne i dalších jarních závodů. V tu chvíli byly přípravy téměř dokončené, objednávky na cestě nebo doručeny a většina rozpočtu vyčerpaná. Přesto jsme museli jarní termíny zrušit. Pustili jsme se do hledání podzimních termínů a ty našli s očekáváním, že vše bude v normálu,“ uvedl Capalbo a pokračoval: „Novým podmínkám jsme se přizpůsobovali i my a během posledních měsíců pracovali, co to šlo. Vyhlíželi jsme zejména nová oznámení o opatřeních a přepracovávali plány podle překotných změn v uvolňování. Za současného stavu, i když se situace zlepšuje, nebude ani tak možné na podzim s jistotou pořádat akce s velkým počtem účastníků v centru Prahy. Musím tak s těžkým srdcem oznámit, že z důvodu těchto omezení jsme pro rok 2020 nuceni zrušit tři naše pražské závody: Volkswagen Maraton Praha, Sportisimo 1/2Maraton Praha a Birell Grand Prix Praha.“

Organizátoři umožní sportovcům převést registraci na tyto závody do roku 2021, nebo 2022. „Nadále pracujeme na přípravách závodů Mattoni 1/2Maratonu v Karlových Varech, Českých Budějovicích, Olomouci, Ústí nad Labem a Nature Run v Liberci v jejich podzimních termínech v souladu s platnými omezeními,“ řekl Capalbo.

Nový kalendář závodů
Mattoni 1/2Maraton Ústí nad Labem - 19. září
Mattoni Liberec Nature Run - 4. října
Mattoni 1/2Maraton Olomouc - 11. října
Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary - 24. října
Mattoni 1/2Maraton České Budějovice - 31. října
Sportisimo 1/2Maraton Praha - zrušeno
Volkswagen Maraton Praha - zrušeno
Birell Grand Prix Praha 5&10 km - zrušeno
Pražská štafeta - zrušeno

Další články