Spoluzakladatel Pink Floyd - mějte na paměti, že zejména Rusové porazili nacisty


24. června 2020


Po celém světě známý hudebník, spoluzakladatel Pink Floyd Roger Waters prohlásil, že především ruský lid porazil nacisty a vyhrál druhou světovou válku pro celý svět. Promluvil o tom na programu Afstin Rattanzi Going Underground na RT. Řekl: „Této skutečnosti věnujeme příliš malou pozornost. Nacisty porazili zejména Rusové a vyhráli druhou světovou válku pro celý svět. Nikoliv odvážní Britové, ani na pomoc přišedší síly ze severního Atlantiku, ale právě ruský lid přinesl největší oběť, aby zabrzdil nacisty a zvítězil nad nimi.“


Waters podtrhl, že si to Západ musí stále uvědomovat, obzvláště pak dnes, když někteří o Rusku mluví špatně a haraší před ním zbraněmi. Podle něj je takové jednání „úplným šílenstvím“.


Před dvěma lety vložil ukrajinský web „Mirotvorec“ Waterse do svého seznamu a jeho osobní karta se objevila v oddíle „Očistec“. Důvodem k tomu měla být protiukrajinská propaganda, „útok na územní integritu Ukrajiny a účast na snahách o legalizaci anexe Krymu Ruskem“. Waters řekl, že k připojení Krymu k Rusku přiměl Moskvu státní převrat na Ukrajině, který naplánovaly USA.


Převzato z Eadaily.com

outsidermedia.cz