Tamagoči: Digitální zvířátko z 90. let se vrací na trh a tentokrát vám neumře

Japonská hračka z roku 1996 se vrací na trh.

Tamagoči, zvířátko ukryté v plastovém vajíčku, které potřebovalo vaši pozornost a patřilo mezi hity své doby. Podobně jako třeba Pokémoni. Tato digitální hračka hlásí po téměř 25 letech svůj návrat.

Japonská hračka z roku 1996 ovládla v 90. letech celý svět. Vajíčko se třemi tlačítky simulovalo zvířátko, a to nejčastěji kuře nebo dinosaura. Tento „živý tvor“ vyžadoval neustálou péči a děti ho musely pravidelně krmit, přebalovat, nebo dokonce utěšovat jeho pláč.

Na český trh hračka vstoupila začátkem července 1997 a během jednoho měsíce si ji pořídilo téměř 10 tisíc lidí. V roce 1998 se tamagoči přestalo vyrábět, přesto se stihlo prodat 40 milionů kusů. I po ukončení výroby se ale hračka tu a tam znovu objevila, například před Vánoci 2013 nebo k 20. výročí svého vzniku v roce 2017.

Letos si výrobci přichystali další comeback. Vylepšená hračka se jmenuje Tamagotchi On Wonder Garden. Plastové vajíčko vyjde na 60 dolarů, což je necelých 1 500 korun. Oproti původnímu modelu má barevnou grafiku a je možné ho propojit s mobilní aplikací. Jednoduché ovládaní pomocí tří tlačítek ale zůstává.

Nové digitální zvířátko má i nové funkce. Slaví například narozeniny, cestuje, schází se s přáteli, a dokonce může mít svatbu a děti. Pokud na něj ale zapomenete, nehrozí, že vám zemře, jako tomu bylo u původních zvířátek z 90. let. Můžete ho totiž umístit do hotelu, kde dostane 24hodinovou péči.

Tagy: