Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
CBK Mersin - ZVVZ USK Praha

Bergamo si poradilo i s Neapolí, Lazio se titulu nevzdává

Hráči Bergama vyhráli i čtvrtý zápas po koronavirové pauze. Neapol porazili 2:0 a v tabulce si upevnili čtvrté místo, znamenající postup do Ligy mistrů. Lazio Řím otočilo utkání na hřišti FC Turín, kde zvítězilo 2:1, ale vedoucímu Juventusu se nepřiblížilo. Obhájci titulu totiž nezaváhali v Janově a po výsledku 3:1 udrželi čtyřbodový náskok v čele soutěže. Inter deklasoval Brescii 6:0. Český souboj vyzněl ve prospěch Jakuba Jankta, jehož Sampdoria zdolala 2:1 Lecce Antonína Baráka. As Řím zaskočilo na jeho stadionu Udine, která vyhrála 2:0.

Fotbalisté Lazia se radují z gólu na stadionu FC Turín
zdroj: REUTERS autor: Massimo Pinca

Atalanta rozhodla o vítězství nad Neapolí ve druhém poločase. Dvě minuty po přestávce otevřel skóre chorvatský záložník Pašalič, který hlavičkou poslal do branky přesný centr Argentince Gómeze. O necelých deset minut později přidal druhý gól německý obránce Gosens a pojistil sedmou výhru Bergama v řadě.

Ospina má po ošklivém střetu jen rozseknuté obočí

Neapolský brankář David Ospina vyvázl bez vážného zranění hlavy ze srážky se spoluhráčem. Kolumbijský gólman musel vystřídat už po půlhodině hry a ze hřiště byl po ošklivém střetu v pokutovém území odnesen na nosítkách se zavázanou hlavou. Jediným následkem kolize s Mariem Ruiem ale nakonec zůstalo jen silně krvácející rozseknuté obočí.

Je nám líto, video expirovalo.
Atalanta ukončila vítěznou sérii Neapole a pojistila si čtvrté místo

Juventus nezaváhal

"Stará dáma" se na stadionu soupeře bojujícího o záchranu dlouho nemohla gólově prosadit. Podařilo se to až v 50. minutě po pohledné individuální akci Paulu Dybalovi. Zanedlouho navíc přidal další trefu dělovkou zpoza vápna Cristiano Ronaldo, který má v této sezoně Serie A bilanci 24 gólů ve 25 zápasech.

Převahu úřadujících šampionů potvrdil v 73. minutě Douglas Costa, domácí už pouze snížili zásluhou Andrey Pinamontiho. FC Janov tak zůstal na posledním nesestupovém místě bod před Lecce.

V utkání klubu z Apulie se Sampdorií padly všechny tři branky z penalt. Tu první zařídil Jankto, kterého fauloval skluzem ve vápně Panajotis Tachtsidis. Pokutový kop proměnil Gaston Ramírez, po změně stran srovnal stejným způsobem Marco Mancosu. V 75. minutě se ale Ramírez nezmýlil ani podruhé a vystřelil Sampdorii vítězství.

Immobile vyrovnal vlastní rekord

Lazio stejně jako v sobotu proti Fiorentině po úvodním dějství prohrávalo, když ruku Cira Immobileho potrestal z pokutového kopu Andrea Belotti.

Krátce po změně stran však skóroval právě Immobile a 29. ligovým gólem v sezoně vyrovnal vlastní klubový rekord z ročníku 2017/18. Obrat následně dokonal v 73. minutě tečovanou střelou Marco Parolo.

Inter dal Brescii šest branek

Brescia s Alešem Matějů a Jaromírem Zmrhalem v sestavě podlehla 0:6 Interu Milán a prohrála poprvé po restartu italské ligy. Inter potvrdil roli jasného favorita a vysokým vítězstvím znovu stáhl ztrátu na druhé Lazio na rozdíl čtyř bodů. V utkání s poslední Brescií se o šest branek postaralo šest různých střelců.

Dvě asistence a gól si připsal Alexis Sánchez, který ve 20. minutě proměnil penaltu po faulu Matějů, který dostal žlutou kartu. Matějů odehrál na pozici stopera celý zápas. Zmrhala v 59. minutě vystřídal slovenský záložník Nikolas Špalek.

Je nám líto, video expirovalo.
Inter deklasoval 6:0 Brescii, Matějů zavinil penaltu

Ladislav Krejčí nastoupil za Boloňu v Serii poprvé od konce listopadu a odehrál posledních 19 minut při remíze 1:1 s Cagliari. Krejčí byl dlouho mimo hru kvůli zranění. V minulých dvou zápasech po koronavirové pauze už se objevil na lavičce a nyní se poprvé dostal do hry. Boloňa v nastavení prvního poločasu otevřela skóre, ale hned po přestávce o náskok přišla.

AC Milán prohrával na hřišti předposledního Spalu Ferrara už o dva góly, v 43. minutě ale dostal červenou kartu domácí Marco D'Alessandro a "Rosonerri" nakonec v přesilovce srovnali ve čtvrté minutě nastaveného času na konečných 2:2. V 65. minutě se dostal na hřiště poprvé po restartu ligy hvězdný útočník milánského celku Zlatan Ibrahimovic, který se zotavil ze zranění.

AS Řím ve 12. minutě inkasoval první gól od Lasagny a ve 30. minutě přišel o útočníka Perottiho, který dostal červenou kartu za šlápnutí na nohu Rodriga Becaa. Pojistku hostů přidal v závěru utkání Nestorovski po De Paulově další asistenci. Udine vyhrálo poprvé po devíti kolech a poskočilo na 14. příčku. AS ztrácí už 12 bodů na čtvrté místo.

Italská fotbalová liga - 29. kolo:

FC Turín - Lazio Řím 1:2 (5. Belotti z pen. - 48. Immobile, 73. Parolo), FC Janov - Juventus 1:3 (76. Pinamonti - 50. Dybala, 57. Ronaldo, 73. Costa), Boloňa - Cagliari 1:1 (45.+3 Barrow - 46. Simeone), Inter Milán - Brescia 6:0 (5. Young, 20. Sánchez z pen., 45. D'Ambrosio, 52. Gagliardini, 83. Eriksen, 88. Candreva), Fiorentina - Sassuolo 1:3 (90. Cutrone - 24. a 35. Defrel, 61. Muldur), Verona - Parma 3:2 (45.+3 Di Carmine z pen., 54. Zaccagni, 81. Pessina - 14. Kulusevski, 64. Gagliolo), Lecce - Sampdoria 1:2 (50. Mancosu z pen. - 40. z pen. a 75. z pen. Ramírez), Ferrara - AC Milán 2:2 (13. Valoti, 30. Floccari - 79. Leao, 90.+4 vlastní Vicari), Bergamo - Neapol 2:0 (47. Pašalič, 56. Gosens), AS Řím - Udine 0:2 (12. Lasagna, 78. Nestorovski).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články