Hlavní obsah

Červnové opáčko: Zmizelý Uhlíř a Tomáš Klus za mřížemi

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se vyřešila záhada kolem nezvěstného Jaroslava Uhlíře, bylo Česko vyhlášeno 8. nejmírumilovnější zemí světa. Zas tak horké to ale nebude. Vlna nevole, kterou rozpoutala na sítích herečka Kristýna Leichtová, svědčí spíše o opaku. Co se stalo v červnu a proč seděl Tomáš Klus v kleci?

Článek

První letní měsíc nebyla o kauzy nouze a některé byly vskutku bizarní. Všechno začalo pátrací akcí po ztraceném skladatelovi a skončilo to pompézní hostinou na Karlově mostě. Ale dost bylo předbíhání! Nechte si naservírovat nejzajímavější červnové události ze světa showbyznysu pěkně popořádku.

Zmizelý písničkář

Měsíc odstartoval národní panikou. Tentokrát ji neměl na svědomí koronavirus, nýbrž oblíbený hudebník Jaroslav Uhlíř (74). Několik hodin totiž nezvedal telefony a blízcí se o něj začali strachovat. Policie vyhlásila po pohřešovaném pátrání, které nakonec vyústilo ve šťastný konec. Muzikant se odpoledne ve zdraví našel, přesto byl převezen na vyšetření do nemocnice. V neuspokojených myslích fanoušků však stále znějí spekulace o jeho špatném psychickém stavu.

Foto: Profimedia.cz

Po Jaroslavu Uhlířovi bylo vyhlášeno 1. června pátrání a fanoušci o něj měli veliký strachFoto: Profimedia.cz

Hlavně světový mír!

Jen o pár dní později zveřejnil britský Institut pro hospodářství a mír žebříček nejmírumilovnějších zemí světa. Na čele je Island a Česká republika se umístila na krásném osmém místě a oproti loňsku si polepšila hned o dva stupně. V hodnocení je zahrnuta například úroveň bezpečnosti ve společnosti, míra militarizace nebo průběh demonstrací v daném státu. A je pravda, že když už protestujeme, protestujeme vcelku poklidně.

Foto: Akos Nagy, Shutterstock.com

Česká republika získala status osmé nejmírumilovnější země světa Foto: Akos Nagy, Shutterstock.com

Vězněm z přesvědčení

Na Malostranské náměstí v Praze umístili aktivisté ze spolku OBRAZ – Obránci zvířat obří klec. Přímo před budovou Poslanecké sněmovny se do ní dobrovolně a v tichosti zavírali všichni, kdo nesouhlasí s klecovým chovem slepic. Novela zákona na ochranu zvířat proti týrání, kterou se snaží bojovníci za práva němých tváří prosadit, by tento způsob chovu zakazovala. Akci přišel podpořit i zpěvák Tomáš Klus (34), který si za mřížemi pobyl tři hodiny.

Foto: Profimedia.cz

Zpěvák Tomáš Klus strávil v rámci kampaně Měsíc v kleci tři hodiny za mřízemi Foto: Profimedia.cz

Domácí porod je tabu

Češi ovšem nejsou němé tváře a umějí se ozvat i celkem hlasitě. Herečka Kristýna Leichtová (34) se koncem června stala dvojnásobnou maminkou a se šťastnou událostí se pochlubila i fanouškům na sociální síti. Jenže jejich reakce nebyla příliš pozitivní.

Fotka, kde herečka sedí ve vaně s čerstvým miminkem, vzbudila vlnu emocí především kvůli popisku, který k snímku připojila: „Ráda bych řekla, že se Rozárka narodila doma, rychle a bezpečně, za asistence Dorotky, Vojty a porodní asistentky. Moc jim děkuji.“ Na závěr pak dodala: „Jsem absolutně šťastná, že to tak bylo. Domácí porod není pro každého, pro nás ano. Možnost volby je důležitá.“ Jenže domácí porody jsou u nás zkrátka tabu a diskuze pod fotkou to jen dokazuje.

Foto: Profimedia.cz

Kristýna Leichtová je maminkou Dorotky, která přišla na svět v srpnu roku 2018, a teď už i Rozárky. Druhý porod absolvovala domaFoto: Profimedia.cz

Konec epidemie? 

A protože ode dneška se ruší většina koronavirových opatření, konala se poslední červnový den na Karlově mostě stylová oslava. Bíle prostřená tabule o délce 515 metrů zvala k hostině každého návštěvníka, který nepřišel s prázdnýma rukama. Ať už v nich svíral vlastnoručně upečenou bábovku, nebo hroznové víno ze supermarketu, u stolu byl srdečně vítán. Zařadili jste se mezi hosty?

Foto: Ikerlaes, Shutterstock.com

Na Karlově mostě proběhla oslava na počest zrušení koronavirových opatření Foto: Ikerlaes, Shutterstock.com

Reklama

Načítám