Enola Holmes: Sestra Sherlocka Holmese dostává vlastní film

Sherlock Holmes od sira Arthura Conana Doyla si svou popularitu do dnešních dní udržel mimo jiné i díky tomu, že vznikl bezpočet příběhů, doplňujících nebo rozšiřujících život Holmesův. Ač v původních dílech má detektiv jen bratra Mycrofta, sestra se objevila mimo jiné v populárním seriálu Sherlock od stanice BBC. Netflix nyní chystá vlastní výpravný film, v němž Holmese ztvární Henry Cavill, známý ze seriálu Zaklínač a jeho sestru hvězda seriálu Stranger Things – Millie Bobby Brown.

Snímek má být uveden na platformě Netflix ještě letos v srpnu a vycházet bude ze stejnojmenné knižní série od americké spisovatelky Nancy Springer. Knihy jsou orientované na mladší čtenáře, v češtině už vyšly hned dvě. Konkrétně se jednalo o Případ pohřešovaného markýze a Případ lidumilné levačky. 

Zdroj: Netflix

V seriálu bude mladičká Enola Holmes pátrat tam, kde její bratři Mycroft s Sherlockem zklamali. A nepůjde o nějaký malý případ! Hlavním motivem bude totiž zmizení Enoliny matky. Tu ztvární Helena Bohnan Carter (tato slavná herečka rovněž není v produkci Netflixu nováčkem – znát ji můžeme jako princeznu Margaret ze seriálu Koruna).

Zdroj: Netflix

O scénář se postaral Jack Thorne (Dlouhá cesta dolů, nebo scénář k divadelní hře Harry Potter a prokleté dítě). Na režisérskou stoličku se posadil Harry Bradbeer (Na mušce). Hudbu dostal na starost výborný britský skladatel Daniel Pemberton (Yesterday, Král Artuš: Legenda o meči). Obsazení je vskutku hvězdné, snad tedy bude výsledek stát za to. Stejně zvědavi jsme rozhodně i na to, jak se s rolí nejslavnějšího literárního detektiva Henry Cavill popasuje.