Jeden Soukup drtí CNN Prima News. Zpravodajská stanice se topí v zoufalství. Tady fakta i čísla

01.07.2020 13:01

ParlamentníListy.cz již minulý týden informovaly o nízkém počtu diváků náročného projektu CNN Prima News. Aktuální data sledovanosti redakci poskytla MÉDEA, a. s., ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. A tato čísla opět ukazují, že Češi o zmíněný soukromý kanál nejeví prakticky žádný zájem.

Jeden Soukup drtí CNN Prima News. Zpravodajská stanice se topí v zoufalství. Tady fakta i čísla
Foto: Repro Facebook
Popisek: Jaromír Soukup chystá další díly Kauz

Anketa

Má Zeman pravdu, že heslo ,,Black Lives Matter" je rasistické?

98%
2%
hlasovalo: 33269 lidí
Ze sobotních (27. 6.) dat, která má naše redakce k dispozici, vyplývá, že Televizní noviny na Nově sledovalo v průměru 730 tisíc diváků starších patnácti let. Události na ČT 1 překonaly v průměru půl milionu diváků a z velké trojky dopadla nejhůře Prima, jejíž Hlavní zprávy sledovalo v průměru 232 tisíc diváků.

Ještě žalostnější pohled se nabízí u stanice CNN Prima News. Zprávy, které tato stanice vysílá současně s Primou, si „nenechalo“ utéct zhruba 20 tisíc diváků v průměru. Zajímavé porovnání je na místě v případě CNN Prima News a doslova one-man-show na Barrandově. Soukupovy zprávy totiž sledovalo v průměru 61 tisíc diváků, čímž tento televizní všeuměl procentuálně celou CNN Prima News prakticky odrovnal.

Ředitelem CNN Prima News se nejprve stal bývalý šéfredaktor zpravodajství v Českém rozhlasu Martin Ondráček. Jeho hlavním úkolem byla příprava a spuštění celého projektu. Ondráček však ze své funkce odstoupil k 30. listopadu 2019. Pozice ředitele kanálu zanikla a místo ní byla vytvořena Redakční rada CNN Prima News ve složení Eliška Čeřovská (ředitelka News Production), Petra Benešová (ředitelka News Gathering) a Tomáš Večeřa (ředitel Online News). Tato Rada se zodpovídá přímo generálnímu řediteli skupiny Prima Marku Singerovi.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…