InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Barevný čtvrtek - Faerské ostrovy - drsný i krásný sever

    Čtvrtek 18.4 19:00 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

  • Senior večer - Inych

    Čtvrtek 18.4 17:00 - Kulturní dům, Písek

    Svou premiéru bude mít na seniorském večeru zkušený hudebník Jindřich Ryba alias Inych, který se v posledních letech soustředí na sólová vystoupení.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zaměstnanci Centra kultury pocítili touhu vylézt z kanceláří a zákulisí. Malovali a fotili

 Autor: Gabriela Volná

    Autor: Gabriela Volná

PÍSEK - Včera vpodvečer se vernisáží otevřela v písecké Galerii Portyč originální výstava Stopy v Písku. Originální je proto, že ji nepřipravil žádný známý umělec, ale podíleli se na ní svou tvorbou všichni zaměstnanci Centra kultury města Písku. Vernisáž byla zahájena písněmi hudební kapely Napořád. Slova se poté chopil Tomáš Jiřík, který společně s kapelou Napořád provázel celou akcí.


„Přátelé, my už jsme chtěli vylézt z těch kanceláří, z těch temných divadel a přijít mezi vás. Chtěli jsme využít toho, že nás pandemie všechny tak ochromila a zároveň nám nalila novou krev do našich žil. My jsme se tedy rozhodl pro vás vytvořit výstavu s názvem Stopy v Písku. Máme tady obrazy, máme tady fotky, máme tady grafiku," zahájil vernisáž k výstavě Stopy v Písku Tomáš Jiřík, který pracuje jako produkční a jevištní mistr.

Galerie Portyč si také pro návštěvníky ve foyer kina Portyč připravila tři krátké filmy. První byl studentský film z Filmové školy Čimelice, kde hlavní roli filmu ztvárnil vedoucí kina Portyč Karel Poláček. Druhý film byl klipem k písni Jenom vteřinu pouhou kapely Escape 2 The Jungle. Lenka Weberová, k této písni vytvořila animace a hudbu a text složil Josef Kašpar, ředitel Centra kultury. Třetí krátký film byl klipem k oslavě 777 let od první zmínky města Písku.

„Jsme hrdí, že se něco takového udělalo. Kvůli koronaviru se posunuly určité výstavy a červenec tady zůstal volný. Pan ředitel tehdy přišel s tím, že bychom mohli udělat výstavu vlastní, protože občas někdo z nás maluje, někdo fotí a v podstatě každý z nás něco dělá. Slovo dalo slovo a zhruba za tři týdny jsme to dali dohromady," objasňuje jak vznikla výstava Stopy v Písku vedoucí galerie Portyč Ivana Samcová Hejlová.

Na výstavě se návštěvníci mohou těšit na díla těchto zaměstnanců:
Josef Kašpar – ředitel Centra kultury města Písek
Romana Nohejlová – ekonomka
Dana Marešová – účetní
Andrea Kovaříková – marketing
Tomáš Dropp – grafika a foto
Ivany Samcové-Hejlové – vedoucí Galerie Portyč
Martina Paláčková – produkce
Viktor Houdek – vedoucí údržby a majetku
Ingrid Pixová – recepce a pokladna
Pavlína Šusteršičová – pokladní
Lenka Weberová – dramaturgie
Jan Hanza – promítač
Tomáš Jiřík – produkční a jevištní mistr
Vladimíra Součka – mistr výlepu
Výstava bude k vidění až do 31. července vždy od úterý do soboty od 14 do 17 hodin.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Jirka 

    Reagovat

     

    Prima nápad. Určitě se zajdu podívat na to, jak šikovní jsou a k čemu tíhnou.

    Vloženo 2.7.2020 15:22:20

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace