„Následující čtyři roky před námi stojí mnoho výzev hned v několika oblastech. V rámci svého prvního období jsem se zaměřil hlavně na internacionalizaci UHK a vývoj vědy. Teď je potřeba soustředit se na naše zaměstnance a studenty. Prorektorský tým, který jsem vybral, má veškeré předpoklady k pokračování v nastavené strategii růstu naší instituce,“ otevřel slavnostní předání jmenovacích dekretů rektor UHK Kamil Kuča, kterého do druhého funkčního období s účinností od 1. července 2020 jmenoval ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga na začátku června.

Foto: UHKZdroj: Deník / Pavla Horynová

Právě zájem o akademiky a zaměstnance UHK se nejvíce odráží v gesci prorektorky pro strategii a rozvoj a statutární zástupkyně rektora Pavlíny Springerové.

Hradecký bazén
Krytý bazén nakonec zůstane přes léto otevřený. Město vyhovělo návštěvníkům

Novou tváří v prorektorském týmu je docentka Petra Marešová, prorektorka pro studium a spolupráci s praxí. Oddělení vědy a transferu znalostí, Galerii T a Univerzitní knihovnu má v gesci prorektor pro vědu a tvůrčí činnost Ondřej Krejcar, který v předešlém období působil jako proděkan FIM UHK v téže oblasti.

Prorektorský tým uzavírá současná prorektorka pověřená vedením hned dvou sekcí Leona Stašová. Ta nově povede gesci prorektorky pro zahraniční vztahy včetně řízení Oddělení zahraničních vztahů. Ve vedení Univerzity Hradec Králové nadále zůstává i kancléřka Soňa Došková a kvestor Aleš Klicnar.