Z výstavy Agrolesnictví - příležitost pro krajinu a zemědělství

Sdílejte článek
Z výstavy Agrolesnictví - příležitost pro krajinu a zemědělství

Panelovou výstavu na střeše Národního zemědělského muzea (NZM), která návštěvníkům představuje zemědělský systém, jenž nám může pomoci vypořádat se lépe s klimatickými změnami, připravila Asociace soukromého zemědělství ČR (ASZ ČR) ve spolupráci s dalšími organizacemi. V pondělí 29. června proběhla u příležitosti jejího otevření vernisáž.

Důležitost agrolesnických systémů, kterým se po značném úsilí začíná konečně dostávat větší pozornosti, zmínili v průběhu vernisáže jak tvůrci výstavy - člen Předsednictva ASZ ČR Radim Kotrba a předseda Českého spolku pro agrolesnictví Bohdan Lojka, tak i předseda ASZ ČR Jaroslav Šebek. K přítomným promluvil rovněž nový ředitel Národního zemědělského muzea Zdeněk Novák.

Střešní expozice nabízí návštěvníkům nejen zajímavé informace týkající se agrolesnických systémů, které získávají stále větší oblibu jak u výzkumníků, tak i u praktikujících zemědělců. Bonusem je rovněž jeden z nejkrásnějších a nejatraktivnějších výhledů na Prahu. Kromě toho se na střeše nachází včelí úly, živé ukázky zemědělských plodin či trávník k posezení. Letní návštěvu výstavy, která potrvá až do 31. srpna 2020, tedy můžeme všem vřele doporučit.

Martina Snášelová, hlavní kancelář ASZ ČR


Přečteno: 288x
Katalog farem