1. července 2020 • 16:08

Co může rozseknout finále poháru? Kondice, křídla i žiznivý Malinský

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
2
  • Tomáš Malinský může být jednou z klíčových osobností pohárového fináleTomáš Malinský může být jednou z klíčových osobností pohárového fináleFOTO: Pavel Mazáč (Sport)

    V základní části Liberec dvakrát Spartu porazil, v nadstavbě od ní ale schytal prohru 1:4. Čtvrté setkání v sezoně bude dost možná nejdůležitější, vítěz se totiž stane novým šampionem MOL Cupu. Deník Sport se podíval na čtyři klíčové faktory, které mohou večerní souboj o pohár rozhodnout.

  • Kondice

    Oba týmy jedou v náročném režimu, v závěru ligy shodně bojují na dvou frontách. Přesto by měly mít v dnešním finále kondiční výhodu Pražané. Trenér Václav Kotal nechal v neděli na hřišti Viktorie odpočívat celou řadu opor, dalším hráčům pak nadávkoval jen poločas. Liberec měl sice o den odpočinku navíc, před týdnem ale v derby s Jabloncem už v závěru hráči hodně tahali nohy.

    SESTŘIH: Plzeň - Sparta 2:1. Výhra pro Čišovského, Chorý má gól a asistenci
    Video se připravuje ...

    SESTŘIH: Liberec - Baník 2:1. Slovan se na finále poháru naladil zaslouženou výhrou
    Video se připravuje ...

  • Malinský

    Proti Spartě mu chutná, v této sezoně jí Tomáš Malinský nasekal už čtyři kousky. Hlavní hrozbu bude představovat i dnes. Poslední dostaveníčko produktivnímu křídelníkovi pořádně zhořklo, Michal Sáček ho na Letné za přispění taktických pokynů kouče Kotala totálně vymazal. Malinský působil frustrovaným dojmem, nešlo mu nic. O to větší žízeň bude mít na rivala tentokrát.

    Sparta - Liberec: Malinský propálil Heču a popíchl sparťanské tribuny! 1:0 pro Slovan
    Video se připravuje ...

    Sparta - Liberec: Malinský pojišťuje výhru Slovanu! 2:0, fanoušci skandují “Jílek ven!”
    Video se připravuje ...

  • Rudá křídla

    Libor Kozák střílí góly, Bořek Dočkal je připravuje a Guélor Kanga zajišťuje výstavbu. Přesto Severočechům hrozí možná to největší nebezpečí z křídelních prostorů. David Moberg Karlsson a Adam Hložek si totiž drží výbornou formu. Dávají góly, jsou produktivní a neustále nebezpeční. Jeden vám může dát gól prakticky z jakékoli situace, ten druhý má obrovské zrychlení a skvělý driblink. Pro obránce noční můra.

    Sparta - Baník: Famózní Hložkův obrat! Po dvou minutách znovu udeřil, 2:1
    Video se připravuje ...

  • Efektivita

    Není těžké načrtnout, v jakém duchu se finálová řež odehraje. Sparta bude mít územní převahu, míč na svých kopačkách. Slovan si zaleze do obranného valu a bude čekat na rychlé výpady. Je téměř jisté, že si Letenští nějaké šance připraví. Daří se jim to ostatně v každém utkání. A ačkoli dávají spoustu gólů, mohli by být ještě efektivnější. Teď to bude platit dvojnásob. Severočeši totiž umí být z brejků doslova smrtící.

    Sparta - Plzeň: Karlsson svou typickou kličkou a střelou nachytal Hrušku, 2:1!
    Video se připravuje ...

    Liberec - Baník: Pešek utáhl střelu k tyči a překonal Laštůvku, 1:0
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud