Oběti Harveyho Weinsteina dostanou mnohasetmilionové peněžní odškodnění

Oběti Harveyho Weinsteina dostanou mnohasetmilionové peněžní odškodnění | Fandíme filmu
Le Pacte
Vzniká mnohamilionový fond, který bude Weinsteinovým obětem vyplácet finanční odškodné.

Pravomocně odsouzený sexuální predátor Harvey Weinstein, bývalý vedoucí úspěšné produkční společnosti The Weinstein Company, byl v letos v únoru uznán vinným ze znásilnění a sexuálního nátlaku z let 2006 a 2013. Dohromady si odsedí 23 let, dvacet let z trestu mu je uloženo za sexuální napadení prvního stupně a na tři roky za znásilnění třetího stupně. Dalších třicet let mu hrozí. Pouze šest žen ze zhruba stovky, které Weinsteina obvinily ze sexuálního obtěžování, útoku a znásilnění, bylo schopných svědčit u newyorského soudu, ale i to nakonec postačilo k Weinsteineově usvědčení a odsouzení.

Rány obětí se nikdy nemohou plně zahojit a nikdo na světě nedokáže odčinit, co Weinstein způsobil, ale alespoň jim může být nabídnuta pomoc. S pomocí generální prokurátorky v New Yorku bude obětem poskytnuto vyrovnání v podobě cca 448 miliónů korun. Peněžní vyrovnání stále čeká na schválení konkursními a okresními soudy. Pokud bude schváleno, vytvoří se fond umožňující všem ženám, které byly Weinsteinem zneužívány, za určitých okolností uplatňovat nároky na náhradu škody.

Vyjádření generální prokurátorky Letiti James: „Harvey Weinstein a The Weinstein Company zklamaly své zaměstnankyně. Po tom všem obtěžování, výhrůžkách a diskriminaci se obětem dostane alespoň nějaké spravedlnosti. Po více než dva roky moje oddělení neúnavně bojovalo o spravedlnost pro ženy, jejichž životy byly rozvráceny Harveym Weinsteinem. Tenhle fond je výhra pro všechny ženy, které zažily obtěžování či diskriminaci od svého zaměstnavatele. Děkuji všem statečným ženám, které vystoupily a podělily se v mé kanceláři o jejich příběhy. Navždy je budu nosit ve svém srdci a nikdy nepřestanu bojovat za právo každé osoby pracovat bez obtěžování.“ Doufáme, že peněžní fond pomůže všem obětem, jak jen to bude třeba.

Zdroj: Variety

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest