Peníze na pokutu nemáme kde vzít, tvrdí šéf ruské atletiky. Neutrálním sportovcům hrozí zákaz startů

Vedení ruské atletiky nezaplatí pokutu pět milionů dolarů (119 milionů korun) za systematický doping a reprezentantům tak hrozí neúčast na mezinárodních závodech. Předseda svazu Jevgenij Jurčenko prohlásil, že federace peníze nemá, a výškařská mistryně světa Marija Lasickeneová ho ostře zkritizovala.

Tento článek je více než rok starý.

Moskva Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předseda ruského atletického svazu Jevgenij Jurčenko

Předseda ruského atletického svazu Jevgenij Jurčenko | Foto: Tatyana Makeyeva | Zdroj: Reuters

Rusko je již pátým rokem v trestu za opakované porušování dopingových pravidel. Letos v březnu navíc přišla pokuta deset milionů dolarů, z níž měla být polovina uhrazena do 1. července. Světová atletika (WA) tak může zemi odebrat právo na deset neutrálních sportovců, kteří smějí startovat na mezinárodní scéně.

„Peníze nemáme bohužel kde vzít,“ řekl Jurčenko agentuře TASS. Trojnásobná mistryně světa Lasickeneová ho obvinila z porušení volebního slibu. „V březnu se radoval, jak pokračuje návrat k neutrálnímu statusu, a dva týdny před uzávěrkou najednou zjistí, že je postup World Athletics nezákonný? To je pro čisté sportovce zrada. Tenhle člověk nás z té situace nevyvede,“ prohlásila výškařka.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme