Slapská přehrada: Parník vyráží na okružní plavbu čtyřikrát denně

Prima cestovatel navštívil tentokrát Slapskou přehradu

Prima cestovatel na Slapech

Ve speciálu televize Prima s názvem Cestujeme po Česku přinášíme tipy na výlety, kam se v době letních prázdnin vydat na zajímavá místa. Po pražských rozhlednách a plavbě výletní lodí do zoologické zahrady zamířila reportérka CNN Prima NEWS Jana Schillerová na slapskou přehradu.

„Tentokrát nás čeká plavba parníkem, který zde od července vyplouvá čtyřikrát denně. Z přístaviště ze slapské přehrady nás výletní loď zaveze do rekreačního střediska Nová Živohošť,“ přiblížila situaci na Slapech Schillerová. Dodala, že celá okružní plavba trvá přibližně jednu hodinu a nabízí devět zastávek.

Specifika a zajímavé tipy na výlet vyjmenoval ředitel spolku Středočeské vodní cesty Dušan Sahula. „Jsou tu samozřejmě turistické stezky a na své si přijdou i cyklisté. Doporučuji třeba výlet na bývalé Svatojánské proudy nebo na vyhlídku u Štěchovické přehrady,“ řekl Sahula.

Rekreanti, to je peklo

Podle kapitána parníku je plavba lodí v posledních letech stále náročnější, zejména kvůli provozu na vodní hladině. „Ti rekreanti, to je peklo. Jsou neukáznění, protože vám třeba vplují do cesty. Hlavně pak lidé na lodičkách nebo motorových člunech,“ vysvětlil kapitán.

Reportérka Jana Schillerová vystoupila v přístavišti Nová Živohošť. Do samotného střediska to měla ještě zhruba půl kilometru lesem. „Pokud se lidé chtějí vykoupat, mohou si vybrat písečné či travnaté pláže kempů, které jsou většinou zdarma. Někde je bez poplatku i vodní tobogán,“ uvedla reportérka.

Tagy:
parník výlet výletní loď CNN Prima NEWS Jana Schillerová zoologická zahrada cestování rozhledna přehrada Prima cestovatel Slapská přehrada Dušan Sahula Středočeská vodní cesta Česko TV Prima Vodní nádrž Slapy Živohošť Vodní nádrž Štěchovice