Přejít k hlavnímu obsahu
Byly vyhlášeny výsledky soutěže Zlatá koruna 2020
Nejstarší soutěž finančních produktů přináší již 18. rokem výsledky, celkem ve 20 produktových kategoriích. V reakci na letošní mimořádnou situaci se vyhlášení výsledků soutěže uskutečnilo online. Záštitu nad celým projektem převzala opět ministryně financí Alena Schillerová a guvernér ČNB Jiří Rusnok.

Letošní rok byl, a pro mnohé stále je, rokem velkých změn. Nepředvídatelná pandemie koronaviru postihla ve větší či menší míře celý svět a jen těžko bychom hledali oblast, která tímto stavem nebyla zasažena. „Máme zde celou sociální skupinu, která neumí hospodařit se svými penězi a i tato pandemie ukázala, jak je důležité umět s nimi nakládat a vytvořit si rezervy pro případ podobné krize. Podporuji každý seriózní projekt zaměřený na zvyšování finanční gramotnosti a popularizaci tohoto tématu. Patří sem i Zlatá koruna, která pomáhá lidem vyznat se ve spletitém světě finančního trhu,“ říká Alena Schillerová, ministryně financí ČR. „Situace z reálné ekonomiky se postupně propíše i do fungování bank a dalších finančních institucí,“ doplňuje Jiří Rusnok, guvernér ČNB.

Nejvíce důvodů k oslavám mají tento rok v MONETA Money Bank. MONETA získala osm ocenění, navíc díky letošní akvizici Wüstenrot stavební spořitelny a Wüstenrot hypoteční banky získala i další dvě ocenění za Stavební spoření.

Nejlepším účtem se stal Běžný účet Equa bank, která zvítězila i v podkategorii Spořicí účet. Nejlepším stavebním spoření je WÜSTENROT Kamarád+. V kategorii hypoték se na prvním místě umístila Hypotéka České spořitelny, v kategorii úvěrů pak Půjčka Air Bank. Nejlepší on-line aplikací se stala Smart Banka od Moneta Money Bank. Novinkou roku se stala digitalizace platební karty od Air Bank. Cenu veřejnosti získala mBank se svým mKontem s mKartou svět.

Kategorie týkající se životního a neživotního pojištění ovládla pojišťovna Allianz s produkty Allianz ŽIVOT, respektive Allianz MůjDomov. Nejlepší povinné ručení nabízela Direct pojišťovna a nejlepší cestovní pojištěné pojišťovna AXA.

Datum vytvoření: 29/06/2020

linkedin

Komentáře komentáře
Státní dluh překonal hranici 3,2 bilionů korun V poměru k HDP situace vypadá mnohem příznivěji, protože se dluh pohybuje jen ok... Petr Dufek, hlavní ekonom Banky Creditas
Profile picture for user Petr Dufek
Geopolitika opět v centru pozornosti Trhy jinými slovy věří, že další eskalace do podoby širšího regionálního konflik... Dominik Rusinko, analytik ČSOB
Profile picture for user Dominik Rusinko
Inflace v březnu zůstává na cíli, v létě uvidíme další pokles Příběhy uvnitř spotřebitelského koše jsou však nadále velmi rozdílné.  Za poměrn... Jan Bureš, hlavní ekonom Patria Finance
Profile picture for user Jan bureš