Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Roland Taiko-1: japonský buben v elektronické verzi

Obliba hry na tradiční japonský buben Taiko má v poslední době vzestupnou tendenci, na což se rozhodla reagovat společnost Roland a představila kompaktní elektronický model Taiko-1, který kromě maximální mobility nabízí také bezdrátový systém Bluetooth napojený na zvukový modul s technologií V-Drum, disponující bankou samplů a efektovou sekcí.

Taiko-1 s rozkládací konstrukcí využívá dvojici dvouzónových padů s třívrstvými síťkovými blánami o průměru 14 palců, vzájemně spojených pomocí osmi segmentů. Integrovaný modul se závěsnými úchyty je vybaven polohovými senzory a napájení je řešeno pomocí 12V adapteru nebo osmi dobíjitelných Ni-MH AA baterií s výdrží cca 5 hodin provozu. Použití alkalických či uhlíkových článků výrobce nedoporučuje.

Stanice vybavená LCD displejem, tlačítky pro pohyb v presetech, nastavení hlasitosti, aktivaci Bluetooh 4.2 (A2DP, GATT, SBC), výběr efektů atd. pojme až 500 samplů ve formátu WAV (44.1 kHz, 16 bit, celkově 24 min. mono, 12 min. stereo) včetně 100 předvoleb kitů a stejného počtu virtuálních nástrojů. Rozšíření o další zvuky může obstarat externí flash disk.

Konektivita sestává z minijackové sluchátkové stereo zdířky, hlavního audio výstupu, tří konektorů externího footswitche (TRS) a expression pedálů, vstupu Mix In, dvojice trigger vstupů A/B a dvou USB portů (typy micro + A), z nichž jeden slouží pro připojení k počítači a druhý je určen pro flash disk,

Cena elektronického bubnu Roland Taiko-1 o rozměrech 430 x 430 x 521 mm a hmotností 4.5 kg, u něhož výrobce využil zkušeností z vývoje systémů V-Drums a cajonu EC-10, by se v případě americké části trhu měla pohybovat okolo 1500 dolarů. Součástí balení je firemní adapter PSB-5U.

Tagy Roland Roland Taiko-1

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY