Dvacetiny s Fantasy Planet: vydavatelství audioknih Tympanum.cz představuje Alchymistu

A máme tady dalšího pána na holení! Tentokrát jsme se rozhodli zabrousit do trochu jiného žánru, než je naše tradiční fantastika, science fiction či horor. Dámy a pánové, představujeme vám Alchymistu od Paula Coelha.

Jméno brazilského spisovatele Paula Coelha jste už určitě někdy někde slyšeli, a pokud ne přímo jméno samotného autora, pak názvy některých jeho románů určitě. Minimálně Vyzvědačka Mata Hari a Alchymista by vám mohli znít povědomě. A právě Alchymista je naším vyvoleným kouskem, na který bychom rádi upozornili, protože tenhle příběh nám zní víc než sympaticky. A miliony lidí, kteří si ho pořídili jako papírovou knihu v mnoha světových jazycích, nám určitě dají za pravdu.

O čem tedy Alchymista je? Když to hodně zjednodušíme, tak o cestě za osobním štěstím. Hlavním hrdinou románu je mladý pastýř Santiago, jemuž se vrací sen o jakémsi ukrytém pokladu u pyramid v Egyptě. Mladík si nechá sen vyložit u jedné cikánky, a ta mu – světe div se – řekne, že by měl svůj sen následovat a jít hledat onen poklad. Kdyby osud Santiagovi nepřivál do cesty jistého starého muže, tak by patrně zůstal pěkně u svých oveček. Muž mu totiž vypráví o Osobním příběhu, který má každý člověk, ale ne každý jej dokáže prožít. Santiago se tedy nakonec rozhodne následovat svůj sen a vyrazí do Egypta.

Román není nijak rozsáhlý (přibližně 4 a půl hodiny) a společně s vypravěčem Lukášem Hlavicou ho klidně sfouknete za jedno odpoledne. Samozřejmě opět přikládáme odkaz, abyste si mohli poslechnout krátkou ukázku.

A pokud by se vám Coelho zalíbil, můžete si od něj na tympanum.cz dopřát i jiné audioknihy – Vyzvědačku, Čarodějku z Portobella, Nevěru nebo třeba Poutníka: Magův deník.

Sdílet...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someonePrint this page

Zveřejnit odpověď