Dovolená v Řecku: Co musíte mít, aby vás pustili do země?

Štáb CNN Prima NEWS informuje z Řecka.

V Řecku naplno odstartovala turistická sezóna – země ve středu poprvé od března otevřela letiště ve všech regionech mezinárodním letům. Ještě zkraje týdne bylo možné dopravit se letecky pouze do Atén nebo Soluně, teď už první zahraniční návštěvníky vítá celkem osmnáct letišť. Jedno z nich je i to na turisticky oblíbeném ostrově Kréta, kde situaci sleduje reportérka CNN Prima NEWS Eliška Kolomazníková. Co musíte mít s sebou, aby vás Řekové pustili do své země?

„Nejpozději dva dny předtím, než se vydáte do Řecka, si musíte opatřit QR kód. Ten si zajistíte tak, že vyplníte on-line dotazník v angličtině na webových stránkách. Na základě toho vám přijde do emailu QR kód, kterým se poté prokážete na letišti,“ vysvětlovala reportérka.

Eliška Kolomazníková reportovala z pláže kousek od města Heraklion. Slunečníky s lehátky jsou od sebe nejméně dva metry. „Na lehátko si povinně musíte dát ručník a poté, co i s ručníkem odejdete, obsluha plastové lehátko celé vydezinfikuje,“ řekla reportérka v pořadu Nový den.

Jaká opatření platí v hotelech? Majitelé všude pomocí cedulí upozorňují své hosty na to, že mají dodržovat rozestupy. Na recepci je plexisklo a k dispozici jsou jen sterilní propisky, které jsou dezinfikovány po každém použití. Co se týče stravování, turisty oblíbené švédské stoly jsou zachovány, ale jídlo nabírá obsluha.

Tagy: