zdroj: 1C

IL-2 Sturmovik míří v gigantickém rozšíření do Tobruku

2. 7. 2020 10:02 | Novinky | autor: Patrik Hajda |

Simulační série bojových letounů druhé světové války IL-2 Sturmovik má na kontě už spoustu dílů, z nichž nás protentokrát zajímá IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz, tedy tři roky stará předělávka zpackané hry z roku 2011. Blitz se setkala s větší popularitou a dodnes ji pravidelně hrají stovky hráčů, kteří se mohou těšit na vskutku gigantické rozšíření.

Desert Wings – Tobruk se vydáte na novou mapu severní Afriky s úctyhodnými rozměry 385 na 385 kilometrů. Tvůrci se dušují, kterak zpracovali terén podle dochovaných válečných map, takže se můžete těšit na 75 letišť, několik měst a pevností, minová pole, nebo třeba komplexní síť cest.

Na této mapě se v jednu chvíli má vyskytovat víc než 100 hráčů a desítky letadel ovládaných počítačem, tak snad to celé nebude působit jako jedna velká pustina, kde o nepřítele ani nezavadíte. Ale vás už určitě zajímá, v čem se nad pouští proletíte.

Usednete za knipl víc než 40 ikonických letounů a jejich variant spadajících pod Royal Air Force, Luftwaffe a Regia Aeronautica. Mezi letadly nechybí slavné kousky jako Spitfire, Hurricane, Messerschmitt, Martlet, Kittyhawk, Heinkel, nebo třeba bombardér Wellington.

IL-2 Sturmovik: Desert Wings - Tobruk zdroj: 1C

I mezi vašimi cíli se objeví nové stroje – přes 25 tanků, dělostřelectva a dalších pozemních vozidel a 17 nových lodí od průzkumníků přes křižníky a obchodníky až po torpédoborce a ponorky. Už mi jistě dáte za pravdu, že toto rozšíření není žádný drobek a mám nutkání ho podezírat z toho, že bude samostatně hratelné. Tisková zpráva je v této oblasti trochu zmatečná.

Co je ale jednoznačně uvedené černé na bílém a obočí to zvedá ještě víc, je cena dodatku – závratných 70 eur. Základní hru IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover Blitz přitom nyní pořídíte na Steamu ve slevě za 5 eur.

Nejnovější články