Obrnice zlepšují Nádražní ulici. Pomůže tomu i tato stavba pro technické služby
Zdroj vizualizace: obec Obrnice
Most

Most - Uzavření smlouvy na čerpání pětimilionového úvěru u Komerční banky schválili na svém červnovém jednání zastupitelé Obrnic na Mostecku. Peníze obec použije k dofinancování výstavby areálu, který bude sloužit jako zázemí pro technické služby. Většinu nákladů pokryje dotace ministerstva průmyslu a obchodu z programu regenerace podnikatelského využití starých průmyslových zón, takzvaných brownfieldů.

Investice si vyžádá 13,047 milionu korun, ve výběrovém řízení na dodavatele stavby zvítězila litvínovská společnost ELA-PLAST. Harmonogram počítá s předáním stavby v listopadu, poté bude následovat kolaudační řízení. Provoz v nových prostorách by technické služby měly zahájit nejpozději k 1. dubnu 2021.

Obec disponuje v současné době volnými prostředky v objemu zhruba deset milionů korun. „Potřebných pět milionů korun na zázemí technických služeb jsme sice vyčlenili v rozpočtu na letošní rok, chceme si ale ponechat rezervu pro případ, že bychom nezískali dotaci na vybudování klubovny s občerstvením a zázemím pro sportovce i návštěvníky akcí na starém hřišti. Vyžádá si šest až sedm milionů korun. Proto jsme se rozhodli pro úvěr. Volné prostředky navíc potřebujeme i na některé nenadále situace a nutné opravy většího rozsahu,“ vysvětlil obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Vybudování zázemí pro technické služby předcházela dohoda s firmou Vellerin. Obec od ní odkoupila vhodné pozemky v Nádražní ulici, firmě zase prodala pozemky v lokalitě bývalých zahrádek. Kupní i prodejní cena činila 630 tisíc korun. Transakce si vyžádala změnu územního plánu obce. Veškeré administrativní úkony trvaly tři roky.

V revitalizaci Nádražní ulice chce obec pokračovat. Zdejší stavby jsou totiž zdevastované a staly se vyhledávaným místem bezdomovců a sběračů kovů. Jde však o nákladný projekt, obec proto hledá další možnosti spolufinancování z dotačních programů.

Příspěvková organizace Technické služby Obrnice se zaměřuje především na úklid, údržbu komunikací a veřejné zeleně či sběr a likvidaci odpadu. Šest stálých zaměstnanců doplňují podle potřeby muži a ženy zařazení do programu veřejně prospěšných prací nebo programu společensky účelná pracovní místa. Přednost dostávají místní, ve většině dlouhodobě nezaměstnaní.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru