InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ANO odtajnilo kandidátku. Lídrem je František Konečný. Poslanci nekandidují

František Konečný a Roman Kubíček na dnešní tiskové konferenci v Českých Budějovicích.

František Konečný a Roman Kubíček na dnešní tiskové konferenci v Českých Budějovicích.

AKTUALIZOVÁNO - 2.7.2020 11:52

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na dnešní tiskové konferenci představilo svou kandidátku pro říjnové krajské volby hnutí ANO. Lídrem bude stavař a vysokoškolský pedagog František Konečný, nyní krajský zastupitel a do loňska i náměstek budějovického primátora. Také pozici číslo 2 zaujal kandidát z Českých Budějovic - Libor Moravec, podnikatel, konkrétně majitel cateringové společnosti. František Konečný řekl, že kandidátku považuje za vyváženou co do zastoupení jihočeských regionů i co do různých profesí. Nečlenů ANO je na ní 8 z 55. "Neměli jsme potřebu obcházet starosty, doktory a učitele, respektovali jsme rozhodnutí jednotlivých oblastí. Tato kandidátka byla schválena minulý týden v Praze, z centra do ní nikdo nezasahoval," konstatoval lídr.

 

Tiskové besedy se zúčastnil poslanec ANO Roman Kubíček a sdělil, že v ANO došlo k dohodě a poslanci a senátoři na krajských kandidátkách nebudou. Hnutí ANO jde o akceschopnost ve sněmovně, kde mohou absence enormně vytížených lidí způsobovat problémy při hlasování o věcech, které jsou pro vládu a koalici podstatné. "Mně je líto, že Roman Kubíček na krajské kandidátce není, ale respektujeme to," řekl František Konečný. Připustil, že po tomto aktuálním rozhodnutí o poslancích a senátorech se kandidátka ještě doplňovala a upravovala. 

Ze jmen v čele kandidátky František Konečný jmenoval vedle druhého Libora Moravce také trojku - Barboru Šiftovou z Českého Krumlova a na čtvrtém místě starostku Husince Ludmilu Pánkovou, která je na čtvrté pozici. Jí Konečný vysekl na dálku poklonu, protože dokázala prosadit obchvat Husince a vykomunikovat ho se všemi zainteresovanými tak, že akci nezbrzdilo žádné odvolání. Na pátém místě je Marcel Kaštovský z Jindřichova Hradce, ředitel společnosti MetalWorx v Plané nad Lužnicí. Šestá pozice patří píseckému zastupiteli Jiřímu Hořánkovi a na sedmičce je Jan Smitka ze Želče u Tábora, osmé místo náleží Petru Sojkovi ze Strakonic. První desítku uzavírají budějovický primátor Jiří Svoboda a jeho náměstek Petr Holický. 

Z priorit volebního programu, který bude ANO podrobně prezentovat během kampaně v září, zazněla doprava, zejména obchvaty obcí a opravy komunikací, dále budějovické letiště. "Tam bude třeba najít shodu mezi budoucí vládou kraje a opozicí," podotkl Konečný. V oblasti cestovního ruchu vidí ANO problém v naplněnosti kapacit mimo sezonu a tam by se podle hnutí mělo jihočeským zařízením pomáhat. Pomoc podnikatelům je pro ANO jednou z hlavních priorit. "Nejde jen o peníze, ale taky o přátelské prostředí na úřadech, naše heslo je - když nemůžete pomoci, aspoň neškodťe." K letišti František Konečný poznamenal, že za chybu považuje, když se napřed stavěla odbavovací hala a teď se řeší podmínky pro provoz. "První měla být dráha, jako odbavovací hala mohly provizorně sloužit i dvě buňky," řekl. 

Lídr krajské kandidátky také řekl, že ANO chce volby v kraji vyhrát a jako o samozřejmosti mluvil o zachování současného počtu mandátů. Jako možného partnera nevyloučil ODS. "Mně by se nejvíc líbilo poměrné zastoupení v radě kraje, ale v praxi to nejde, protože s některými stranami tam není úplně programová shoda," uvedl. 

V diskusi o východiscích z očekávanéekonomické recese František Konečný zmínil, že představu o záchraně pracovních míst v kraji ANO představí v září. A na otázku, kde ve světle podpory jihočeského cestovního ruchu stráví představitelé jihočeského ANO letošní dovolenou, zaznělo,  že Roman Kubíček bude v jižních Čechách, Libor Moravec na Třeboňsku a Lipensku a František Konečný řekl, že dovolenou právě nastoupil a bude migrovat z chalupy dvacet kilometrů od Budějovic, tak jako dnes. 

Diskuse k článku - 8 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • písečák 

    Reagovat

     

    Je dobře, že za ANO nekandidují doktoři a učitelé, odstrašující případ vidíme v zastupitelstvu města Písku. Zde je v zastupitelstvu samí doktor nebo učitel a nic pořádného se nedohodne.Chybí zde normální lidé se zkušenostmi a selským rozumem.

    Vloženo 3.7.2020 12:26:23

    • XXX 

      Reagovat

       

      Bohužel lidi si myslí, že doktoři a kantoři jsou experti na všechno a tak je volí vždy a všude. Výsledkem je pak rozčarování, ale to už je pozdě.

      Vloženo 3.7.2020 16:37:17

      • občan 

        Reagovat

         

        V zastupitelstvu města je taky lékařka a tu jsem ještě neslyšel promluvit. Léčit možná umí. Ale v rozhodování pro město to není nic platné.

        Vloženo 3.7.2020 17:28:31

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Kantoři a doktoři se tam dosazují hlavně kvůli popularitě (každej někdy byl ve škole a u doktora). Manažeři zase mají nevýhodu v sebepřesvědčení o vlastní neomylnosti. Normální člověk se tam těžko dostane, čest výjimkám.

        Vloženo 3.7.2020 21:14:16

    • Jan 

      Reagovat

       

      Proto bděte a nevolte senátorem toho ředitele nemocnice ve Strakonicích, kterej kandiduje pod rouškou ODS. To by byla cesta do pekel.

      Vloženo 3.7.2020 18:42:22

      • Jan 

        Reagovat

         

        Souhlasím s názorem.

        Vloženo 3.7.2020 19:08:39

        • anonymní čtenář 

          Reagovat

           

          Souhlasíš s vlastním názorem?

          Vloženo 4.7.2020 19:50:32

          • Jan 

            Reagovat

             

            Já psal jen ten první příspěvek. Holt je někdo také Honza což je celkem obvyklé.

            Vloženo 5.7.2020 16:37:38

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace