Prostreno.cz

Šetrné odstranění černých teček

Černé tečky jsou příliš tvrdohlavé na to, aby šly bezproblémově odstranit! To často vyvolává frustraci. Taky s nimi máte problém? Místo agresivní cesty zvolte raději tu šetrnější. S těmito tipy se jich zbavíte mnohem dřív!

Černé tečky se často vyskytují, pokud jsou póry pokožky ucpané nečistotami, líčidly či přebytečným mazem. Když jsou pak tyto ucpané póry vystaveny větru nebo vzduchu, oxidují, takže černají. Dá se s tímto nešvarem nějak vypořádat?

Používejte čisticí přípravek bez oleje

Přebytečný maz může skutečně ucpat vaše póry, což je důvod, proč jej musíte co nejvíce minimalizovat. K vašim rituálům by tak měla patřit pravidelná očista čističem bez oleje, a to hned ráno a těsně před spaním. Ctěte hlavně pravidelnost a důslednost!

Spolehněte se na obličejové masky

Mezi další triky k odstranění černých teček patří používání masek na obličej – se železnou pravidelností. Existují určité typy, které jsou navrženy tak, aby pronikly hluboko do pokožky a zároveň byly schopny odstranit jakékoli nahromadění mazu uvnitř pórů. Tímto způsobem je možné co nejvíce zabránit vzniku černých teček. Haleluja! Poptejte se v drogerii…

Často umývejte své osobní hygienické předměty

Kosmetické štětce, houbičky a další předměty je nutné neustále čistit, aby problém ještě nezhoršily. Vždy je totiž nutné omezit množství nečistot a bakterií, které mohou ulpívat na pokožce.

Používejte benzoylperoxid

Aplikace benzoylperoxidu na pokožku může účinně vysušit povrch tak, že dojde ke snížení množství oleje, které vaše kůže produkuje. Tento proces zároveň uvolní černé hlavičky v problémových oblastech. (Tím je jejich odstranění jednodušší.) V lékárně jsou přitom k mání i mycí gely s touto látkou.

Vyhýbejte se unáhlenému odstraňování

Pokud se pokoušíte černé tečky odstranit, ujistěte se, že máte umyté ruce a očištěnou pleť. V opačném případě je vaše kůže více náchylná k tvorbě černých teček a jiných kožních problémů.

Vyhněte se hutným, mastným krémům

Vzhledem k tomu, že vaše kůže produkuje více mazu, vybírejte pouze lehké krémy – v ideálním případě takové, které neucpávají póry a citlivě pečují o pokožku. Vhodné je vsadit na produkty s kyselinou hyaluronovou, protože v pleti uzamyká potřebnou vlhkost a udržuje ji dobře vyživovanou.

Nedotýkejte se svého obličeje

Většina z nás si neuvědomuje, jak často se dotýká svého obličeje. Tento návyk bohužel způsobuje, že se objevují černé tečky a akné, protože ruce mohou přenášet bakterie. Zkuste to omezit!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Cibulačka

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat