Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 15 / 3 - PoloJasno

Univerzita Palackého má nové profesory

02. července 2020 - 14:43

Zpět na seznam článků

Šest osobností převzalo ve Velké aule Karolina Univerzity Karlovy dekrety

Univerzita Palackého má nové profesory

Univerzita Palackého má nové profesory zdroj foto: Žurnál UP, archiv LF a profesorů

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Robert Plaga předal ve Velké aule Karolina Univerzity Karlovy dekrety osmdesáti novým profesorkám a profesorům vysokých škol.

Mezi jmenovanými je i šest osobností působících na Univerzitě Palackého: logopedka Kateřina Vitásková, odborník na aplikované pohybové aktivity Martin Kudláček, internisté Rudolf Chlup a David Karásek, chirurg Igor Čižmář a chemik Jan Hrbáč. „Aktivní předávání zkušeností je a bude nedílnou součástí práce profesora, jehož titul dnes získáváte. Vy jako profesorky a profesoři budete tvořit páteř vysoké školy a ta, pokud chce být úspěšná, musí i prostřednictvím vás intenzivně pracovat na rozvoji mladé vědecké generace, dát jí prostor a veškeré možnosti vedoucí k získání odborných zkušeností u nás i v zahraničí,“ uvedl při ceremoniálu ministr školství.

Slavnostní řeči za jmenované profesorky a profesory se chopil Martin Kudláček, prorektor Univerzity Palackého pro zahraničí a nově profesor v oboru Kinantropologie. „Prosím buďme při hledání pravdy a poznání neúnavní a vždy, bez ohledu na RIVovské body, H-indexy, kvartily a grantová schémata, se snažme, aby naše práce a nová poznání měnila svět kolem nás v lepší místo pro život. Jste jedineční, vaše výzkumy pomáhají lidem žít lepší a kvalitnější život a já osobně bych chtěl za vaši práci poděkovat. Mé poděkování patří také vašim učitelům, bez kterých byste tady dnes nestáli, a vašim výzkumným týmům, protože v drtivé většině vědeckých disciplín nemůžete nikdy vyniknout jako solitér. Nezapomeňte i vy poděkovat svým kolegyním a kolegům. Podporujte je, inspirujte, nechte se inspirovat a buďte jim dobrými lídry,“ řekl mimo jiné ve svém zamyšlení.

Jmenovací dekrety nových profesorek a profesorů podepsal prezident republiky Miloš Zeman v polovině června.

Autor: red., M. Hronová, Š. Chovancová, M. Višňa

Fotogalerie

Univerzita Palackého má nové profesory   zdroj foto: Žurnál UP, archiv LF a profesorů

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.