Thiem na UTS v Nice pokračovat nebude kvůli své akci v Kitzbühelu. Thiem's 7 už zná los

2. 7. 2020, 17:17
Aktuality 14
Třetí hráč světa Dominic Thiem se nezúčastní posledních dvou víkendových bojů na Ultimate Tennis Showdown v Nice. I v době koronavirové pauzy hodně vytížený Rakušan totiž pořádá akci na domácí antuce v Kitzbühelu, kde se bude hrát v příštím týdnu.
Profily hráčů
Dominic Thiem (© UTS)

Dominic Thiem je největší hvězdou Ultimate Tennis Showdown, kterou pořádá francouzský trenér Patrick Mouratoglou ve své akademii v Nice. Soutěž se hraje s hodně netradičními pravidly a koná se pět víkendů po sobě, během nichž tenisté odehrají vždy po dvou zápasech. 

Šestadvacetiletý Rakušan nestihl úvodní dvoukolo v polovině června, neboť už dříve přislíbil účast na souběžně hraném prvním dílu Adria Tour v Bělehradě, kde nakonec triumfoval.

Další dva víkendy už Thiem strávil v Nice. Začal sice porážkou s domácím Richardem Gasquetem, ale následně porazil všechny tři hráče Top 10, kteří se kromě něho akce zúčastňují - Stefanose Tsitsipase, Mattea Berrettiniho a Davida Goffina - šplhal průběžným pořadím.

Jenže včera Thiem oznámil, že o víkendech 4. a 5. července a 11. a 12. července, kdy akce na pobřeží Azurového moře vyvrcholí posledními zápasy ve skupině a následným vyřazovacím turnajem nejlepších šesti, v Nice hrát nebude.

Dvojnásobný finalista Roland Garros Thiem má totiž už delší dobu v plánu jiný program. Od 7. do 11. července se nejenže zúčastní domácího turnaje na antuce v Kitzbühelu, ale sám ho pořádá.  

"Mrzí mě, že se nezúčastním finálových kol. Chvíle v Nice jsem si moc užil a pokud v budoucnu bude další turnaj, rád dorazím," omluvil se Thiem, který od konce květnba odehrál také celkem 13 zápasů na Austrian Series ve Vídni s bilancí 12-1.

Místo Thiema si v Nice zahraje Francouz Elliot Benchetrit. Ten už tři zápasy jako náhradník absolvoval.



Na akci pod Hahnenkammem s názvem 'Thiem's 7' je kromě Thiema přihlášen také Matteo Berrettini, jenž rovněž startuje v Nice. Ital však ve Francii minimálně nadcházející víkend chybět nebude, čekají ho zápasy s Řekem Tsitsipasem a Australanem Alexejem Popyrinem. Až pak se přesune do rakouského Tyrolska.

Thiem's 7 se bude hrát formátem Turnaje mistrů se dvěma čtyřčlennými skupinami, semifinále a finále. Tenisté si rozdělí prémie ve výši 300.000 eur (8 milionů korun), vítěz získá třetinu.

"Cíl je nabídnout hráčům zápasy v soutěžních podmínkách, které jdou v tréninku simulovat jen minimálně," uvedl v prohlášení Thiemův otec Wolfgang coby šéf pořadatelského týmu.

Thiem se ve své skupině střetne s Rusem Andrejem Rubljovem (14. v ATP), Němcem Janem-Lennardem Struffem (34.) a Norem Casperem Ruudem (36.). Ve skupině s Berrettinim (8.) jsou Španěl Roberto Bautista (12.), Rus Karen Chačanov (15.) a Rakušan Dennis Novak (85.).

Původně měl startovat také Gaël Monfils, ale už dříve omluvil. Kvůli nemoci Covid-19 se museli odhlásit Bulhar Grigor Dimitrov a Chorvat Borna Čorič.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
gigin
dnes jsem si vyrazil vypinkávat stylově:

https://imgup.cz/image/kkMO
Reagovat
Marduch
Tady voe někdo vyklizel sklep :p
Reagovat
gigin
:DD v podstatě ano, ale spíš to je tak, že jsem se teď trošku zmenšil, tak to zase obleču. To tričko jsem si koupil na turnaji v Římě 2011. Jsou k tomu i kraťase jakože komplet, ale ty sú mi zase velké. Pičus no.
Reagovat
Marduch
nj Řím 2011, tehdy to byla asi velká euforka že:)
Reagovat
gigin
Ano, první můj live, Djoko v laufu, qf se Sodou, campo centrále, co ti budu no...
Reagovat
sojka1
budiz ti prano... ale stejne nikdy nepochopim, jak jsi mohl.... jak jsi jen mohl... :-(((.... :-)))
Reagovat
gigin
To nechápe nikdo. Ani lidé okolo mne v RL.
Reagovat
Marduch
Tak asi se objevil konecne hráč, co neměl v rámci té top konfrontace backhand jen na udržení se ve výměně, víte madam sojci:((( :))) :p
Reagovat
sojka1
trhni si, Marduchu... :-))
Reagovat
gigin
https://twitter.com/JasmineLWatkins/status/1278820145796911114?s=19
Reagovat
sojka1
diky
Reagovat
gigin
nz :*
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa sa kedy chysta hrat?...

Ci na Mallorcu nedorazilo, ze sa to rozbieha?..

Thiem uz ma v nohach 20 zapasov.
Reagovat
Mantra
ten má víc, hraje pořád někde každej týden, skoro bych řekl že to přehání
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist