Jágr mezi legendami. V hokejovém týmu snů je vedle Gretzkyho a záplavy Lotyšů

ČTK ČTK
2. 7. 2020 19:40
Hlasování fanoušků o nejlepší hokejovou šestici všech dob ovládli legendární Kanaďan Wayne Gretzky, český útočník Jaromír Jágr a čtyři hráči z Lotyšska.
Jaromír Jágr.
Jaromír Jágr. | Foto: Tomáš Liška

Díky masivní podpoře krajanů v anketě vyhlášené mezinárodní federací IIHF doplnili ideální sestavu brankář Arturs Irbe, obránci Sandis Ozolinš, Karlis Skraštins a útočník Sergejs Žoltoks.

Nejproduktivnější hráči historie NHL Gretzky a Jágr dostali nejvíce hlasů, na dalších postech ale podle IIHF zaúřadovala vášeň lotyšských fanoušků. Irbe díky nim v anketě předčil Dominika Haška nebo Vladislava Treťjaka, v obraně se nedostalo na Zdena Cháru či Nicklase Lidströma. Žoltoks svedl o třetí místo v útoku velký boj a uhájil ho o pár hlasů před další lotyšskou legendou Helmutsem Balderisem.

Nebylo to poprvé, co lotyšští hokejoví příznivci dokázali něco podobného. Před pěti lety díky jejich podpoře vyhrál hlasování pro Utkání hvězd NHL mladý útočník Zemgus Girgensons z Buffala, jenž přitom v kanadském bodování daleko zaostával za hlavními hvězdami ligy.

 

Právě se děje

Další zprávy