Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zápasnice Hanzlíčková si zatrénovala s mladými judisty

Zápasnice Adéla Hanzlíčková navštívila mladé judisty na tradičním kempu ve středočeských Zbraslavicích. Těm totiž jezdí předávat svoje zkušenosti i reprezentanti z jiných sportů a zápasnice jim předvedla, jak trénuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Zápasnice Hanzlíčková radila na letním kempu malým judistům

Hanzlíčková navštívila celkem třikrát studio České televize v rámci relace UčíTelka. Před pěti týdny se stala vyslankyní olympijského výboru v podpoře dětí z dětských domovů a na své aktivity s mládeží navázala nyní jako lektorka na prázdninovém kempu judistů.

"Ráda pracuji s dětmi, rozšiřuji povědomí o svém sportu. Jsem vděčná za to, že tady můžu být, a strašně mě to baví, když teď nemůžu na závody, tak mám aspoň takovouhle náplň," svěřila se vicemistryně Evropy.

Při vedení přípravy malých judistů měla Hanzlíčková volnou ruku. Organizátoři kempu si přáli, aby zvolila více zápasnickou formu tréninku. "Překvapilo mě, že jim to šlo dobře, protože nejsou zvyklí vůbec útočit na nohy, protože to se v judu nesmí," vysvětlovala Hanzlíčková. "A moc mě překvapilo, jak byli rvaví, jak do toho šli," dodala.

Sama Hanzlíčková přípravu směřuje k vysněnému startu na olympijském turnaji v Tokiu. Na jaře příštího roku bude mít jen dva kvalifikační pokusy. "Nejšťastnější bych byla, kdyby to klaplo hned na prvním turnaji. Musím být plně připravená, jiná šance není."

Hlavní zprávy

Nejčtenější články