Dovolená v Rakousku: Bez Čechů a se stejnými cenami

Reportérka CNN Prima NEWS Simona Dočkalová v Rakousku

V Rakousku je daleko méně turistů než loni. Reportérka CNN Prima NEWS Simona Dočkalová měla dokonce problém najít v okolí Klagenfurtu nějakého Čecha. Nakonec se jí to podařilo a zjistila, že například ceny se v oblíbené lokalitě od minulého roku příliš nezměnily.

„Jsme tu již třetí léto za sebou, protože se nám líbí kombinace hor, vody a velkého množství aktivit. Letos je tu určitě méně turistů než loni, a to nejenom Čechů, ale i Němců, Italů nebo Nizozemců,“ řekla pro CNN Prima NEWS česká turistka Renata, která je s rodinou v okolí Klagenfurtu již třetí týden.

Do restaurací jen s rezervací

Rodina plánuje být v Rakousku ještě dlouho. Líbí se jim, že díky malému počtu turistů mají celé jezero Wierthersee skoro jen pro sebe. Mohou tak bez problémů jezdit například na vodních lyžích.

Výhodou je také nízká obsazenost restaurací. „S loňskou sezónou se to nedá srovnat. To jsme museli mít pokaždé rezervaci, protože všude bylo plno,“ nastínila turistka. Rezervaci sice musí mít i letos, ovšem z jiného důvodu. „Je to v předpisech kvůli koronaviru. Musí se dodržovat rozestupy mezi lidmi a stoly.“

Na druhou stranu se pandemie nijak nepodepsala na cenách. Ty jsou prý stejné jako v předchozích letech. „Výhodou ale je, že kdo se tu v okolí ubytuje, dostane slevovou kartičku na vstupy do hradů, zámků a jiných pamětihodností,“ uvedla turistka Renata.

Tagy: