Na střelnici v Drahanech zněla palba z pistolí, PDW, revolverů, útočných pušek a brokovnic

Šestý  ročník pohárového závodu tříčlenných družstev a jednotlivců o pohár KVZ Staré Brno se utkalo 13 družstev a 39 závodníků ve víceboji.

Sobota 27. června 2020 patřila na střelnici v Drahanech na okraji vojenského újezdu Březina nedaleko Prostějova pohárovému závodu tříčlenných družstev a jednotlivců ve víceboji. Těch se po koronavirové pandemii zapojilo do závodu celkem 39 rozdělených do 13 družstev, což byla po uvolnění všech vládních opatření poměrně dobrá účast. Závody O pohár KVZ Staré Brno pořádal Svaz vojáků v záloze ČR a organizoval Klub vojáků v záloze Staré Brno.

Soutěžilo se v šesti disciplínách ve střelbě z velkorážové pistole, revolveru, útočné pušky, PDW a brokovnice. Z pistole (krátké zbraně) se střílelo na terč 50/20 obouruč 10 ran, 3 x 5 ran na 135P (obouruč, levá, pravá ruka). Z dlouhé zbraně se střílelo na terč 50/20, 10 ran vleže a 3 x 5 ran polohový závod na redukovaný 135P. Střelba z PDW probíhala v podobě 10 ran za pohybu s pěti zastávkami, při kterých se střídaly polohy ke střelbě s povinností vypálit dvě rány v čase 3 sec. Brokovnice představovala na povel START naplnit 5 nábojů do zásobníku, zasáhnout 5 x popper v čase měřeném timerem. Dosažený čas se odečítal od zasažených cílů.

Nejlepším družstvem sobotního klání se stal SVZ ČR ve složení Svatopluk Senevič, Oldřich Přecechtěl a Karel Krátký s celkovým ziskem 1716,45 bodů. Druhé družstvo BMSS 2 ve složení Petr Sedláček, Dag Sedláček a Ivan Chrastina získalo 1715,08 bodů. Na třetí příčce skončilo družstvo BMSS Brno ve složení František Matyšek, Michal Kotlán a Petr Přibyl se ziskem 1694,96 bodů.

Mezi jednotlivci si nejlépe vedl Michal Kotlán (BMSS Brno), který vystřílel celkem 615,24 bodů. Druhou příčku obsadil Oldřich Přecechtěl z vítězného družstva SVZ ČR (601,78 b.) a třetí místo bral Ivan Chrastina (589,19 b., BMSS 2).