3 tipy na červencové gastroakce: stylový brunch, francouzský trh a exkurze s ochutnávkou

Přemýšlíte, co si naplánovat na července? I u nás je v plánu řada zajímavých akcí, které se pojí s nejen naší milovanou gastronomií!

"Brunch" v době večerní

Roman Paulus se svým týmem restaurace La Rotonde spustil tolik oblíbené klasické víkendové brunche, které byly během okamžiku plně obsazeny. Kvalitní pokrmy mezinárodní kuchyně s nabídkou také české klasiky, útulná a tichá terasa, rodinná atmosféra, milý personál a živá hudba, to vše je zárukou příjemně stráveného odpoledne s rodinou či přáteli v hotelu Alcron, navíc v kontrastu samotného centra Prahy. Večerní brunch berou vzhledem k oblíbenosti toho klasického jako zajímavá alternativa, zvlášť s přihlédnutím letních vlahých večerů, kde je možné využít také prostor letní terasy.

Večerní "brunche" otevřely brány už 13. června a budou k dispozici po celé léto. Od září se s tímto netradičním konceptem také počítá. Zapište si tedy do diáře každou sobotu alcronové brunche stylově a s historií, kterou hotelu Alcron nikdo neodejme. Cena zůstává stejná, tedy s vínem, pivem a proseccem za 1 499 korun za dospělou osobu, v nealko verzi 1 199 korun. Děti do 6 let zdarma a děti do 12 let za 699 korun. Večerní setkání s rodinou či přáteli se uskuteční vždy od 18:30 do 21:30.

Oslavte léto dobrý vínem a pochoutkami z Francie

Za dobrým vínem nemusíte cestovat daleko, stačí navštívit ve dnech od 14. do 19. července pražskou Kampu, která se promění v tradiční Francouzský trh plný gastronomických zážitků. Stejně jako každý rok budou mít návštěvníci trhu možnost ochutnat výtečná vína, vybrané francouzské speciality a zažít nevšední atmosféru v centru Prahy. Chybět nebude ani zábavný program pro děti a řada hudebních vystoupení, která se uskuteční přímo pod Karlovým mostem.

V rámci oslav u příležitosti jednoho z nejvýznamnějších francouzských svátků – pádu Bastily, se na pražské Kampě každý den od 10:00 do 22:00 hodin představí vybraní prodejci a výrobci francouzských regionálních specialit. Návštěvníci se mohou těšit na již tradiční lahůdky z Le Marché, Bretaňské palačinky či vinařské poklady od Château De Croute.

Poprvé v historii Francouzského trhu je také připraven speciální dopolední program pro děti. Ve vybrané dny na ně čekají zábavná představení plná her a kouzel. Tento bohatý doprovodný program si také mohou osladit nějakou dobrotou ke snídani.

Ojedinělá exkurze s ochutnávkou

Prostějovská Palírna U Zeleného stromu se v těchto dnech připravuje na oslavu 502. výročí svého založení a zahájení turistické sezóny, které se uskuteční 4. července. Při této příležitosti stočí symbolických 502 lahví Staré žitné myslivecké Single Barrel.

Ve stejný den, tedy v sobotu 4. července, se veřejnosti otevřou brány prostorů Palírny U Zeleného stromu a nejstarší palírna v Evropě tak zahájí novou turistickou sezonu. Po celý prodloužený víkend se mohou návštěvníci, kteří se chtějí dozvědět zajímavosti z více než pětisetleté historie a výroby tradiční Staré žitné myslivecké, od 14:00 do 18:00 vydat na exkurzní trasu v nově rozšířených prostorech historické budovy závodu. Okruh trvá 60 minut, poslední prohlídka začíná v 17 hodin.

V ceně vstupného 250 Kč jsou zahrnuty čtyři ochutnávky výrobků Palírny, včetně právě stočeného vzácného Single Barrelu. Ten bude možné ochutnat pouze během těchto výročních dnů. Návštěvníci dále dostanou poukaz na 50 Kč do podnikové prodejny Palírny U Zeleného stromu. Počet osob na prohlídku je omezen, místo je třeba předem rezervovat na e-mailové adrese pavel.hampl@palirna.cz nebo telefonicky na čísle 777 528 549.

Autor článku

Tereza Pánková

Všechny články autora

redaktorka FTV Prima

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty