Připomeňte si princeznu Dianu těmito filmy

Charismatická první manželka prince Charlese a matka dvou následovníků trůnu Williama a Harryho. Všemi milovaná princezna Diana. Její smrt zasáhla nejen královskou rodinu, ale otřásla naprosto celým světem. I přes to se kolem ní stále vede několik konspirací. Přináší vám tipy na filmy, které odkrývají nejen je, ale také krásný a inspirativní život této nádherné dámy, jež vždy podporovala charitu a vnášela do společnosti pozitivní energii a moderního ducha.

 

 

Diana (2013, 113 minut)

Podle distributorů film Diana není klasickým životopisem, protože se zaměřuje na poslední dva roky jejího života, kdy opustila královskou rodinu a tísnivý život v Buckinghamském paláci. Žila s touhou pomáhat charitě a užívala si milostný vztah. Ten si však musela pevně střežit, jelikož jí i po rozvodu s princem Charlesem pronásledovali fotografové a novináři.

ELLE

 

Diana, královna srdcí (1998, 90 minut)

Film o ženě, jejíž život v královské rodině navždy změnil britskou monarchii, uvádí herec a režisér Richard Attenborough. Je sestavený z mnoha dokumentů o princezně a rozhovorů, v nichž na ni vzpomínají osobní přátelé i světové osobnosti. Mapuje Dianin život od školních lavic v Norfolku přes léta, kdy žila sama v Londýně, její pohádkový sňatek s princem Charlesem i jeho tragické následky.

ELLE

 

Diana: osobní zpověď (2017, 117 minut)

V roce 1991 bylo v londýnském Kensingtonském paláci uskutečněno několik tajných rozhovorů s Dianou, princeznou z Walesu, které s jejím svolením natočil blízký přítel jménem novináře Andrewa Mortona. Ten právě připravoval knihu o jejím životě a princezna Diana se v něm rozpovídala i o manželské krizi s princem Charlese. V roce 2017 autentické nahrávky zveřejnila společnost National Geographic Documentary Films.

ELLE

 

Diana, naše matka (2017, 66 minut)

Zajímalo by vás, jak o své mamince mluví a vzpomínají princ William a Harry? Pak máte jedinečnou příležitost nahlédnout do jejich myšlenek prostřednictvím tohoto britského dokumentu. Vyzdvihují především její charitativní aktivity, ve kterých hodlají pokračovat.

ELLE

ELLE PŘÍMO VE VAŠÍ SCHRÁNCE S POŠTOVNÝM ZDARMA

Nechcete přijít o nové číslo? Nechte si ho poslat domů. Výtisk vám doručíme až ke dveřím po celé České republice za stejnou cenu jako v obchodě, aniž byste museli platit poštovné. (Akce platí pouze pro ČR.)