BK MLADÁ BOLESLAV

Radim Rulík: Cílem přípravy není jen kondice, ale i zdravotní zvládnutí sezony

3. 7. 2020
Autor: Jitka Čechová
M l. B o l. – A tým BK Mladá Boleslav k pátku 3. července oficiálně ukončil hráči většinou méně oblíbenou letní přípravu "na suchu". Bruslaře nyní čeká třítýdenní dovolená – až se z ní vrátí, nastoupí v pondělí 27. července ke svému prvnímu tréninku na ledě. V následujícím článku najdete videorozhovor s jedním z trenérů, Radimem Rulíkem, který ukončenou část přípravy hodnotí.

Ačkoliv v začátcích letní přípravy byli ještě limitovaní vládními nařízeními proti šíření koronaviru, postupně už mohli trénovat, jak byli zvyklí, a jak trenéři Bruslařům naordinovali. Jeden z nich – Radim Rulík – hodnotí letošní „zápolení na suchu“ velice pozitivně:

„Máme za sebou z našeho pohledu povedenou suchou přípravu, a to stručně řečeno ze dvou důvodů. Ačkoliv ty začátky byly kvůli pandemii koronaviru takové všelijaké, nevěděli jsme, co přesně bude, nakonec jsme to organizačně zvládli. Měli jsme všechno, co jsme ke kvalitnímu tréninku potřebovali. To je jedna věc,“ vysvětluje trenér Rulík a pokračuje: „Druhým faktorem je, že nedošlo k žádnému zranění. Všichni hráči nastupují na dovolenou zdraví, což je pro nás velice dobré a důležité,“ dodává spokojeně.

Stejně jako loni měl hlavní slovo v sestavování letního tréninkového plánu kondiční trenér Ondřej Ježek. Jak pokročila vzájemná spolupráce, čím konkrétně se Bruslaři zaobírali a čím si prošli, a co je čeká po návratu z dovolené? To vše zjistíte v našem videorozhovoru: