Síť 5G se blíží, skutečné ohrožení ale přichází z Číny

Způsobuje poškození mozku, rakovinu, napadá děti, těhotné ženy! Je to smrtící technologická zbraň Američanů, iluminátů, Billa Gatese (dosaď si podle gusta) na ovládnutí, na vyhubení lidstva! To je jen zlomek dezinformací, které se šíří po světě o zavádění nové generace mobilní sítě 5G. A které dorazily už i do Česka s tím, jak se v některých městech testuje tahle nejmodernější technologie, nabízející mnohem rychlejší přenos dat.

Tento článek je více než rok starý.

Komentář Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nápis na zdi v Londýně. Ve Velké Británii je fake news spojující šíření koronaviru s 5G sítěmi velkým problémem

Ilustrační foto. | Foto: Russell Boyce | Zdroj: Reuters

Jako každá konspirační teorie, tak i nesmysly kolem 5G se rychle ujímají a nalézají své vyznavače.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si celý komentář Jiřího Leschtiny

Navzdory argumentům vědců, kteří mimo jiné připomínají, že vliv elektromagnetických sítí na člověka je zkoumán už téměř 70 let! A pokud by nějaký problém existoval, už dávno bychom o něm věděli.

Jenže pro poplašné zprávy je nyní ideální čas. Nejistá moderní doba, strach z neznámého, nervní vyhlížení dalších vln pandemie, ekonomická krize – to všechno nás činí náchylnějšími vůči propagandě, indoktrinaci a tedy i vůči pověrám a konspiracím.

Operátor O2 spustí v červenci první veřejnou 5G síť. Většina zákazníků ale službu nevyužije

Číst článek

A jestliže i v ještě nedávno dost racionální Velké Británii odpůrci 5G sítě zapálili vysílače v přesvědčení, že stojí za šířením koronaviru, co můžeme čekat v Čechách? Hysterii ne nepodobnou té kolem uprchlíků?

Po téhle zkušenosti si lze představit mnohé. Třeba i billboardy v podzimní volební kampani: „5G věže v našem kraji nepřipustíme!“

Špionáž pro Čínu

Příznačné je, že fámami o 5G sítích a koronaviru zaplevelují prostor hlavně alternativní a dezinformační weby, na kterých se objevuje i proruská případně pročínská propaganda. Cíl je stejný jako u každé dezinformační kampaně:

Zmást lidi, zbavit je důvěry ve stát, v jeho instituce a volené zástupce. Rozpoltit společnost, v níž pak nikdo nikoho neposlouchá, jen chrání sám sebe a své názorové souvěrce. Klima strachu a zášti pak nejlépe svědčí autoritářům, kteří nás chtějí postavit proti sobě a pak snadněji ovládnout.

Na konspiračních webech se můžeme setkat s pozoruhodnými protiklady. Na tom samém serveru čteme článek plný divokých zkazek o škodlivosti 5G sítí stejně jako text, že vyloučení čínské firmy Huawei z budování sítí páté generace by Česko stálo desítky miliard korun.

Hoaxy o 5G využívají obchodníci se strachem, není to technologie z Marsu, říká exšéf telekomunikačního úřadu

Číst článek

Jak s touhle schizofrenií konspirátoři do budoucna naloží? Možná se dočkáme i kampaně, v níž bude Huawei líčena jako jediný dodavatel nezávadných technologií pro 5G. Které na rozdíl od těch západních nepředstavují zdravotní rizika. Takový malý zázrak ve stylu tradiční čínské medicíny.

Jenže tenhle výbojně rozpínavý technický obr, podezíraný ze špionáže pro komunistické vedení Číny, je na rozdíl od smrtících paprsků z 5G věží realitou a skutečným ohrožením. Důkazy najdeme v samotných čínských zákonech, v nichž je jasně řečeno, že všechny čínské soukromé osoby i právní subjekty jsou povinni pomáhat čínským tajným službám při získávání informací.

Což v souvislosti třeba s tím, že jen kousek od nás v Polsku civilní rozvědka zatkla dva zaměstnance Huawei kvůli podezření ze špionáže, už je důvod k nejvyšší ostražitosti.

S tím nic nenadělá ani milimetrový zabiják 5G americké společnosti Verizon, který podle zaručených zpráv serveru Aeronet vyvolal poškození mozku u celého personálu hasičské stanice!

Autor je publicista

Jiří Leschtina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme