I když pořadatelé festivalu na schody Thermalu symbolicky položili tzv. red carpet neboli červený koperec a po jeho stranách postavili tradiční sochy, stejně vše působí velice stroze a smutně. Což přiznal i prezident filmového festivalu v Karlových Varech Jiří Bartoška, který v pátek přímo od Thermalu oznámil, jak bude festival nadále probíhat. 

Protože v letošním roce s ohledem na situaci nemohou diváci na festival do Karlových Varů, rozhodli jsme se, že přivezeme alespoň část festivalu za nimi. Je to takové naše poděkování návštěvníkům, hostům a filmovým nadšencům, kteří každoročně vytvářejí ve Varech skvělou festivalovou atmosféru. Těší nás obrovský zájem kinařů, k přehlídce TADY VARY ve vašem kině se připojila téměř stovka kin, což je ohromné. Věřím, že se nám společně podaří nabídnout divákům nejen skvělé filmy, ale i kousek tradiční festivalové nálady,“ prohlásil Bartoška, který je jedním z mnoha lidí, na nichž se karanténa jakopodepsala kily navíc. Upnutá košile jen podtrhla hercovo vzdouvající se břicho. 

VIDEO: Jiří Bartoška: Důchodci a psi nemají v horku vycházet, já přesto pracuju!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Důchodci a psi nemají v horku vycházet, já přesto pracuju! Markéta Reinischová, Aleš Brunclík

O tento ročník ale filmový nadšenci tak úplně nepřijdou. „Na podzim se uskuteční 54 ½. ročník festivalu, který bude trvat od 18. do 21. listopadu. Promítneme okolo padesáti filmů a bude i doprovodný program,“ dodal Bartoška.

 

VIDEO: Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh!

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: Poledňákové jsem předělal scénář Líbáš jako Bůh! Kateřina Štíchová

Fotogalerie
55 fotografií