Pardubice mají znovu funkční pohotovost pro dospělé. V Dubině skončila kvůli nedostatku personálu

V Pardubicích je opět v provozu lékařská pohotovost pro dospělé. Pacienti ji najdou v areálu Pardubické nemocnice v budově číslo 8. Dlouholetá pohotovost na Dubině skončila na konci dubna. Její péči suplovaly nemocniční ambulance, uvedla nemocnice v tiskové zprávě.

Pardubice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohotovost je v areálu Pardubické nemocnice v budově číslo 8.

Pohotovost je v areálu Pardubické nemocnice v budově číslo 8. | Zdroj: Pardubická nemocnice

Praktický lékař Vítězslav Novohradský provoz pohotovosti na Dubině skončil, nadále tam má jen denní ambulanci. Podle jeho vyjádření měl málo sloužících lékařů a sester na výpomoc.

‚Pandemii sám nedám.’ Jediný lékař pardubické pohotovosti podal výpověď, nemocnice řešení nemá

Číst článek

V případě zdravotních obtíží se lidé museli do července obracet na jednotlivé ambulance pardubické nemocnice.

„Pacienti nebudou muset vyhledávat příjmová pracoviště jednotlivých oddělení podle typu obtíží, ale zamíří už jen na jedno místo,“ uvedla mluvčí nemocnice Kateřina Semrádová.

Nová ambulance je ve zrekonstruovaných prostorách méně využívané budovy bývalého plicního oddělení. Plně vybavená ordinace bude sloužit smluvním praktickým lékařům, kteří budou přijímat akutní pacienty ve všední dny od 17.00 do 22.00 a od 10.00 do 22.00 o víkendech a svátcích.

„Na pacienty čeká zrekonstruované zázemí, které jsme vybavili novým zařízením a zdravotnickou technikou. Zároveň jsme dokončili jednání se zdravotními pojišťovnami a uzavřeli dohody s lékaři i zdravotními sestrami,“ řekl generální ředitel společnosti Nemocnice Pardubického kraj Tomáš Gottvald.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme