Na konferenci vyhodnotili rovný přístup ke vzdělávání

29/6 2020

Do tříletého projektu na podporu inkluzivního vzdělávání se zapojilo pět ostravských mateřských škol a jedno středisko volného času.

Na konferenci vyhodnotili rovný přístup ke vzdělávání

Konferenci zahájila náměstkyně primátora pro škosltví a sport Andrea Hoffmannová.

Projekt Rozvoj rovného přístupu ke vzdělávání ve městě Ostrava II podporuje inkluzivní vzdělávání na území města Ostravy a posiluje rovné příležitosti dětí se speciálně vzdělávacími potřebami a dětí ze socioekonomicky znevýhodněného a kulturně odlišného prostředí. Podporuje také spolupráci s rodiči dětí v adaptačním období po nástupu do mateřské školy.

Do projektu je zapojena pětice mateřských škol a středisko volného času na území města Ostravy, ve kterých, díky projektu, působí asistenti sociální inkluze. Projekt končí 31. srpna 2020. Z tohoto důvodu se ve dnech 11. až 12. června konala závěrečná konference. Zúčastnili se jí partneři projektu z obvodů Moravská Ostrava a Přívoz, Slezská Ostrava, Ostrava Svinov a také zástupci obvodu Ostrava Vítkovice, Ostrava Jih, zástupce Agentury pro sociální začleňování a ředitelka RKC Chaloupka. Náměstkyně primátora pro školství a sport Andrea Hoffmannová zahájila konferenci úvodním slovem a poděkovala za odvedenou práci a fungování v rámci projektových aktivit.  

V rámci odborného programu konference bylo vyhodnoceno tříletého působení projektu, představili se jednotliví partneři projektu a nastínili zkušenosti s fungováním asistentek sociální inkluze. Ředitelky a zástupci mateřských škol se shodli, že si již fungování mateřské školy bez asistentek sociální inkluze neumějí představit. Součástí konference byl také workshop, který byl zaměřen na nástroje zavádění inkluze v mateřských školách na území města Ostravy. Účastníci se tak mohli detailně seznámit s prací asistentek v mateřských školách.

MŠMT

Vzdělávání