3. července 2020 • 12:40

České duo zůstává v Čeljabinsku. Sedlák i Hyka prodloužili o tři roky

Autor: ČTK, kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

"Traktoráři" sází na české hokejisty. Reprezentační útočníci Lukáš Sedlák a Tomáš Hyka budou i nadále hájit barvy Čeljabinsku v KHL. Sedmadvacetiletý Sedlák, který přišel do Traktoru před uplynulou sezonou z Columbusu z NHL, se dohodl na nové tříleté smlouvě. Hyka, bývalý hráč Las Vegas podepsal kontrakt do roku 2023. Čeljabinsk to uvedl na svém instagramovém účtu. 



Sedlák byl v minulém ročníku nejproduktivnějším hráčem i nejlepším střelcem Traktoru. Nasbíral v 57 zápasech 40 bodů za 23 branek a 17 asistencí. V počtu gólů stanovil klubový rekord v základní části KHL. Nastoupil také v šesti duelech za českou reprezentaci a vstřelil čtyři branky.

"Lukáš Sedák zůstane v Traktoru další tři roky. Je to ryzí profesionál a skvělý týmový hráč, pro něhož je úspěch klubu nad osobními cíli," řekl sportovní ředitel Čeljabinsku Roman Běljajev.

V NHL má Sedlák na kontě 162 zápasů a 27 bodů za 15 gólů a 12 přihrávek. Ve dvou duelech play off nebodoval. Do sestavy Columbusu, který jej draftoval v roce 2011 v šestém kole na 158. místě, se prosadil v ročníku 2016/17. Předtím strávil tři roky na farmě v AHL ve Springfieldu a Lake Erie. Z Českých Budějovic odešel už v roce 2011 a dvě sezony působil v Chicoutimi v QMJHL.

Hyka přišel do KHL před rokem ze zámoří a v 49 zápasech nasbíral 34 bodů za 17 branek a stejný počet asistencí. "Jsme rádi, že jsme dohodli na nové smlouvě. Je to ocenění Tomášových výkonů v minulé sezoně. Patří mezi hráče, na kterých chceme postavit v budoucnosti naši hru," uvedl sportovní ředitel Roman Běljajev na klubovém webu a poukázal na fakt, že i přes zdravotní problémy byl Hyka druhým nejlepším střelcem týmu.

Mladoboleslavský odchovanec před rokem podepsal s Čeljabinskem dvouletou smlouvu, nový vylepšený kontrakt skončí v roce 2023. "Jsem šťastný, že příští tři roky strávím v Čeljabinsku. Nejen já, ale žena a můj novorozený syn," uvedl Hyka, jenž má na kontě 27 startů v NHL v dresu Vegas Golden Knights.

Nově bude v týmu také gólman Roman Will, který přišel ze švédského Rögle.

Tomáš Hyka se ve druhém utkání v řadě dokázal prosadit ve vlastním oslabení (archivní foto)
Tomáš Hyka se ve druhém utkání v řadě dokázal prosadit ve vlastním oslabení (archivní foto)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud