fb pixel Kdo je Aleš Karásek z Trikolory? Seznamte se s nejnovějším českým chodícím facepalmem – G.cz
Vyhledávání

Kdo je Aleš Karásek z Trikolory? Seznamte se s nejnovějším českým chodícím facepalmem

+ DALŠÍCH 5 FOTEK + DALŠÍCH 6 FOTEK

Poprask na sociálních sítích vzbudil Aleš Karásek, člen jihomoravské buňky konzervativní strany Trikolora. Ve zkratce, Karásek se rozhodl oznámit světu, že existují jen dvě pohlaví, oznámil nám to z pozice nejpitomějšího sportovce na světě, a do toho udělal neonacistické gesto. Tak jsme si řekli, že se podíváme blíž, co je zač.

Jan Studnička
Jan Studnička 3.7.2020, 14:03

Aleš Karásek, headista

Vypadá to, že Trikolora má novou hvězdu. Po zakladateli strany a chodící ironii Václavu Klausovi mladším a Vladimíru Železném, člověku, který se domníval, že to, co česká kultura v devadesátkách doopravdy potřebovala byly filmy se Stevenem Seagalem… se objevuje další bizár. Je jím Aleš Karásek, místopředseda krajské organizace v Jihomoravském kraje.

Upozornil na sebe tak, jak to umí jenom lidé kolem Václava Klause mladšího. To znamená velice efektivně, ale tak, aby si o vás všichni mysleli, že jste úplný idiot. Po sociálních sítích začal kolovat oficiální "trikoloří" příspěvěk, na kterém náš nový známý Aleš Karásek oznamuje světu, že existují jen dvě pohlaví a má u toho prsty naznačené v zajímavém gestu. Takže se pojďme podívat, co na tom lidi tak baví.

Ale ještě předtím takový roztomilý detail. Aleš Karásek je jednatelem společnosti AMK Consulting s. r. o., která se specializuje “zprostředkování obchodních příležitostí, poradenskou a reklamní činnost. Také se zabývá pořadatelskou a organizační činností”. aspoň to tvrdí jejich web. Jejich facebooková stránka má přesně jedenáct lajků a dvanáct sledujících celkem.

A teď pozor; jsou propagátory sportu, který se jmenuje Headis. A já jsem rozhodně do dneška nevěděl, co je Headis, ale je to v podstatě ping pong, u kterého můžete dávat hlavičky. Čili "head" a stolní tenis. Headis. Takže… tak. To jen, kdybyste ještě potřebovali nějaký důkaz, že Trikolora je chráněná dílna české politiky.

Kdyby vážně “bránili normální svět”, tak jak tvrdí, tak Aleš Karásek dávno hoří na hranici.

Oukéj...

Aleš Karásek vydal prohlášení, že existují jenom dvě pohlaví. To je jeho heslo, se kterým jde do voleb. To je pokřik, se kterým běží do bitvy. Není to něco, o čem by diskutoval, on to konstatuje jako fakt. Protože když dojde na genderová studia a lidskou sexualitu, chcete vždycky slyšet názor od propagátora Headisu, který vypadá jako obří palec přestrojený za člověka.

Určitě tady nebudeme rozebírat, kolik pohlaví podle nás existuje. Protože ti z vás, kteří už teď vypouští páru z uší, protože jsme si dovolili otřít se o Trikoloru, stejně zůstanou na svých dvou… a zároveň nechceme napsat, že existuje sedmdesát dva pohlaví, protože pak zapomeneme na nějaké, které se přidalo minulé úterý, kdy vás vlastně přitahují ženy, ale sami se cítíte spíš jako rychlovarná konvice. Takže… to vynecháme.

Humorné je na pánovi ale to gesto, které dělá. OK, gesto. Palce s ukazovákem sevřené do kruhu a za nimi vějíř tří zbylých prstů. Často se mu říká potápěčské gesto, kterým při ponoru značíte, že je vše v pořádku. Akorát, že postupem času nabralo hromadu nepříjemných konotací.

Na 4chanu se tohle gesto začalo používat jako skryté zvolání pro “white power”, tedy bílou sílu, a pak se to přelilo do reálného světa. Řada střelců útočících na základě rasové motivace, tenhle znak ukazovala do kamer při soudních jednáních a podobně. Takže proto je Karáskova kampaň tak problemtická. Nicméně chceme dodat, že my rozhodně netvrdíme, že Aleš Karásek je rasistický a nesnášenlivý trouba. To na sebe tak nějak práskl sám - tím, že vlezl do Trikolory. Popravdě si ani nemyslíme, že ví, co ukazuje, protože… má pravděpodobně hlavu vymlácenou z Headisu. Nejspíš jenom viděl nějakou kuchařskou show a od té doby s tím gestem nemůže přestat.

Na druhou stranu si myslíme, že když už jste v hodně pravicové straně, tak byste si měli dávat pozor, jestli náhodou nějajakým takovým posunkem nevybízíte k dominaci své rasy nad ostatními.

Podobné články

Doporučujeme

Další články